Εκδήλωση για τις εργατικές κατοικίες στον Ταύρο διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή». Αναλυτικά:

1/05/ 2017

«Ομηρία τέλος για τους οικιστές – κατόχους εργατικής κατοικίας»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά 2017 η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου «ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΔΡΑΣΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ» διοργάνωσαν την Παρασκευή 28-4-2017 εκδήλωση στο αίθριο του συγκροτήματος εργατικών πολυκατοικιών στον Ταύρο, Χρυσοστόμου Σμύρνης 23.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Νεφελούδης και στελέχη του υπουργείο παρουσίασαν την υπουργική απόφαση που αφορά 150 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα με 12.000 κατοικίες, για τις οποίες εκκρεμούσε επί χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις από το 1978, η έκδοση παραχωρητηρίων. Στην απόφαση προβλέπεται η αναθεώρηση των τιμών των κατοικιών για περίπου 5.000 οικιστές, οι οποίοι έχουν ήδη λάβει οριστικά παραχωρητήρια και αποπληρώνουν ακόμη το τίμημα με τιμές μεγαλύτερες από αυτές που θα προκύψουν από την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης. Παράλληλα, η απόφαση απαλλάσσει τους οικιστές από έξοδα που μέχρι τώρα, τους επιβάρυναν άδικα και μετακυλούσαν το υπερβάλλον κόστος κατασκευής σε αυτούς, όπως οι αυθαιρεσίες στην κατασκευή από τους εργολάβους κατά την εφαρμογή της πολεοδομικής άδειας.

Η τιμή υπολογισμού για τον Ταύρο από 550 ευρώ το τ.μ. έγινε 304 ευρώ το τ.μ. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπολογίστηκε επί τόπου το παράδειγμα μιας κατοικίας που η ιδιοκτήτρια από κάποια χιλιάδες ευρώ που χρώσταγε, τώρα της οφείλει ο οργανισμός επιστροφή 600 ευρώ.

Με την απόφαση αυτή δίνεται οριστικό τέλος στην ομηρία και ανασφάλεια χιλιάδων οικιστών σε όλη την Ελλάδα, που, επί δεκαετίες, ήταν «ενοικιαστές» στα σπίτια τους, ενώ ο ΟΑΕΔ (διάδοχος του τ. ΟΕΚ) είχε σημαντικές απώλειες εσόδων από την αδυναμία των οικιστών να αντεπεξέλθουν στις παλαιές υψηλές τιμές παραχώρησης.

Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσαν επίσης δέσμη μέτρων διευκόλυνσης της αποπληρωμής των χρεών των δικαιούχων, η οποία αφορά και τα χρέη περίπου 7.000 οικιστών που έχουν πάρει ήδη παραχωρητήρια και ο χρόνος αποπληρωμής τους έχει λήξει, και ανέφεραν ότι η κυβέρνηση συνεπής στις εξαγγελίες της υλοποιεί και, μέσω της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης, το δικό της παράλληλο πρόγραμμα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών ανακουφίζοντας, κυρίως, τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τα στελέχη της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ» μετά από την ουσιαστική συζήτηση με τους οικιστές δήλωσαν ότι ήταν η αρχή μιας συνεχούς και ειλικρινής συνεργασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον οικισμό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και η αντιπεριφερειάρχης Αττικής και συμπολίτισσα Ελισάβετ Τασούλη και η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Νερούτσου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θλιβερό θέαμα… ένα τσούρμο αυτοαποκαλούμενοι ριζοσπάστες και ανατρεπτικοί διοργάνωσαν μια φιέστα της κακιάς ώρας, μόνο και μόνο για να αβαντάρουν την πιο άχρηστη και ανάλγητη κυβέρνηση όλων των εποχών. Όσο περνούν τα χρόνια στερεώνεται μέσα μου η πεποίθηση ότι τίποτα δεν αλλοτριώνει τον άνθρωπο περισσότερο από την εξουσία και ότι οι (επίσης αυτοαποκαλούμενοι) αντιεξουσιαστές είναι κατά βάθος οι μεγαλύτεροι εξουσιομανείς…

  2. Όλοι αυτοί που καμαρώνουν στη φωτογραφία και οι όμοιοί τους, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια. Μετά από 4 μνημόνια, το μέλλον της χώρας είναι ακόμα αβέβαιο. Δεν έχουμε καν πιάσει ακόμα πάτο. Η ανεργία μεγαλώνει, οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς, οι παροχές εξανεμίστηκαν, το έγκλημα μεγαλώνει κι όλοι αυτοί οι απίστευτοι ονειρεύονται να μειωθούν ή να τους χαριστούν τα χρέη. Πάρτε το χαμπάρι. Δεν πρόκειται να δείτε κανένα καλό απ’ τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ απ’ την Ελλάδα. Κάθε μέρα που περνά θα κατρακυλάτε στο βούρκο που εσείς φέρατε. Καλά να πάθετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here