Δελτίο τύπου σχετικά με την παραίτηση του Αντώνη Μπούτση από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό του Ανδρέα Ευθυμίου εξέδωσε η παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή».

Αναλυτικά:

Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των όσων αναφέρονται στην επιστολή παραίτησής του από τη θέση του προέδρου, η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»  ανακοινώνει: 

 Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός…

Φιέστες, πανηγυρικοί απολογισμοί, κοινωνικές εκδηλώσεις βιτρίνας.

Είναι γνωστό ότι όσο και αν η εξουσία ενώνει, η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει κρυφή.

Με αίσθημα δικαίωσης των απόψεων και προτάσεών μας τα τελευταία 6 χρόνια, καλωσορίζουμε στον κόσμο της δικής του πραγματικότητας τον πρώην πλέον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Αντώνη Μπούτση.

Τα ερωτήματα πολλά. Γιατί χρειάστηκε άραγε 6 χρόνια για να κατανοήσει ο κ. Μπούτσης, βασικό στέλεχος της δημοτικής αρχής ότι ο δήμος δε βαδίζει σωστά;

Ποια ήταν η θέση του το 2014 όταν εμείς , η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», προεκλογικά ως δημοτική παράταξη θέταμε ζητήματα για σημαντικά προβλήματα του δήμου σε θέματα καθαριότητας, συντήρησης εγκαταστάσεων, πρασίνου και χώρων αναψυχής;

Ποια ήταν η άποψη του για την έλλειψη οράματος, που τονίζαμε συνεχώς ότι κρύβεται εσκεμμένα κάτω από το πατάκι της κρίσης και της ελλιπούς χρηματοδότησης;

Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που προβληματίζουν τον κ. Μπούτση σήμερα, τις είχε δώσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του σε γνωστό blog, μέσα από την οποία είχε τονίσει και το εξής: «Οι φιλοδοξίες για το μέλλον είναι υπαρκτές με απόλυτο όμως σεβασμό στο έργο και στην ολοκλήρωση του έργου του Ανδρέα Ευθυμίου που δεν περιορίζεται σε αυτή τη θητεία. Και πρέπει να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε αυτό».

Οι κατηγορίες περί λαϊκισμού ενίοτε επιστρέφονται…

Στην ουσία του θέματος, οι εξελίξεις στα εσωτερικά της δημοτικής αρχής αποτελούν μια σημαντική δικαίωση τόσο για τη Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», όσο και για τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές του 2014. Οι κατηγορίες και οι προβληματισμοί που διατυπώθηκαν γραπτά από τον κ. Μπούτση αποτελούν σοβαρά θέματα και η τοποθέτηση του δημάρχου σε αυτά δεν ήταν επί της ουσίας, αλλά σε επίπεδο συνωμοσιολογίας.

Ο δήμος έχει σημαντικά προβλήματα που αριστοτεχνικά κρύβονται μέσα από ‘’πανηγύρια’’, δημόσιες σχέσεις και εφήμερες δράσεις, χωρίς πλάνο και όραμα από την δημοτική πλειοψηφία. Η εκχώρηση βασικών λειτουργιών του δήμου σε ιδιωτικές εταιρείες, όπως αφήνει στην επιστολή του ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να εννοηθεί ότι επιθυμεί, δεν είναι λύση για το μέλλον, αλλά επιστροφή σε σκοτεινό παρελθόν. Ας διαπραγματευτεί με αυτό το σκοτεινό παρελθόν ο πρώην πρόεδρος ΔΣ το πολιτικό του μέλλον. Η λύση για μας είναι ισχυρή πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, βασικό στοιχείο παραγωγικής ανασυγκρότησης για διέξοδο από την κρίση και με αυτό τον στόχο συνεχίζουμε τον αγώνα.

Ακόμα και κάποια σημαντικά έργα που υλοποιούνται αυτή την εποχή, βασίστηκαν σε δικές μας παρεμβάσεις και της Περιφερειακής Αρχής Αττικής της Ρένας Δούρου, που τόσο λοιδορήθηκε το 2014 από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής προς χάριν της δήθεν ανεξαρτησίας ‘’παντός καιρού και συμφέροντος’’…

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» συνεχίζουμε για έναν καλύτερο δήμο, προσπαθώντας στο μέτρο που μας επιβάλλει η θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, να καλύψουμε και το κενό πολιτικής, που αφήνει η διαλυόμενη παράταξη της πλειοψηφίας και τονίζουμε :

Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει και ο «Βασιλιάς είναι γυμνός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here