Δελτίο τύπου – απάντηση στη συνέντευξη του Αντιδήμαρχου Οικονομικών, Γιώργου Δαμηλάκου στο MoschatoTavros.gr εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» με επικεφαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Άρη Κρεμμύδα.

Αναλυτικά:

28/11/2016

Μια απάντηση στον αντιδήμαρχο κ. Δαμηλάκο

«Η πολιτική κουλτούρα του χώρου από τον οποίο προέρχομαι, προτάσσει το εμείς και όχι το εγώ». Από συνέντευξη του Γρηγόρη Σωπάκη στις 18-11-2014.

Αυτή η απλή βασική αρχή και αξία για την παράταξή μας φαίνεται πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοηθεί από τη δημοτική πλειοψηφία. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να δεχτούν το ότι όλα αυτά τα καλλικρατικά  χρόνια έχουμε καταφέρει μέσα από την κινηματική και προγραμματική αντιπολίτευσή μας, ως οφείλαμε στο λαό του Μοσχάτου και του Ταύρου, να στηρίξουμε τον απλό και αδύναμο πολίτη του δήμου και όχι κάποια μεγάλου ή μικρού μεγέθους συμφέροντα. Θυμίζουμε:

  • δημοτικά τέλη
  • ακύρωση αγωγού Ελευθερίας
  • επιμονή στη διατήρηση ελεύθερων δημόσιων χώρων στην παραλία και στον Ελαιώνα
  • αποτροπή καύσης καλωδίων στον Ελαιώνα
  • κατάργηση αερογεφυρών προαστιακού Ταύρου
  • κυκλοφοριακή μελέτη Ταύρου
  • τοπικό σχέδιο απορριμμάτων

Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε αγώνες μέσα από το κίνημα που είχε αναπτυχθεί στην πόλη μας για να μην τσιμεντοποιηθεί και να μην ιδιωτικοποιηθεί η παραλία. Τους  θυμίζουμε το τεράστιο γήπεδο με τις εξέδρες, το μεγάλο λιμάνι κρουαζιέρας, το υδατοδρόμιο, τα τεχνητά νησιά στη θάλασσα. Τους υπενθυμίζουμε ακόμη ότι από το 2014 και μετά ξεκίνησε ένας αγώνας, με απόντα τον δήμο, με αγωγή κατά της παραχώρησης της παραλίας στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» από δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας αλλά και από άλλους ενεργούς πολίτες για να μείνει υπό δημόσιο φορέα η παραλία, στόχος που επιτεύχθηκε. Μάλιστα στις 15/12/2016  δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Αττικής τα αντιπλημμυρικά έργα και η μεταφορά της οδού ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να υπάρξει η απρόσκοπτη συνέχεια του δήμου προς την παραλία.

Ο κ. Δαμηλάκος όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούσε αμέτοχος χαμογελώντας από την πολυθρόνα του γραφείου του. Προφανώς τόσα χρόνια σε θέσεις διοίκησης τόσων δήμων δεν μπορεί να ξεχωρίσει την κινηματική δράση από τον παραγοντισμό.

Αυτή τη μορφή είχαν οι παρεμβάσεις μας διαχρονικά και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που τα πράγματα οδηγούνται προς την κατεύθυνση που τόσα χρόνια στοχεύουμε.

Λέει πολλά ο αντιδήμαρχος, αλλά όπως συνήθως, φαίνεται πως αυτός και η παράταξή του θυμήθηκαν όψιμα και την προτεραιότητα του εγκαταλελειμμένου Ταύρου.

Ας είναι … Μας αρκεί να επιτυγχάνονται οι στόχοι προς όφελος των δημοτών  και τις απαντήσεις θα τις δίνει η παράταξή μας κάθε φορά στα δημοτικά συμβούλια, στις ανακοινώσεις που δημοσιεύει αλλά προπάντων με τη συμμετοχή στο κίνημα λέξη άγνωστη για τους πολιτικούς «παντός καιρού» του δήμου μας, νυν και πρώην.

Το  μοντέλο διοίκησης το οποίο πρεσβεύει και εφαρμόζει η Δημοτική Πλειοψηφία έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του.

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και τότε οι δημότες θα κρίνουν και θα αποφασίσουν για όλους, ακόμη και για αυτούς που σπεύδουν να ανακηρύξουν υποψηφιότητες με  γνώμονα τις προσωπικές φιλοδοξίες τους.

Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε!

Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου

«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here