Η Μεσοποταμία εγκαινιάζει τις προβολές της για το μήνα Οκτώβριο με μια σημαντική ελληνική ταινία που παίζεται σπάνια: «Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης» (1991, 104′), της Φρίντας Λιάππα. Την Κυριακή, 1/10, στις 19.45.

Σχετικά με την ταινία:

«Τέλος ενός καυτού καλοκαιριού. Μια παρέα παραθεριστών συνεχίζει τις διακοπές του σε μια παραλία. Στην παραλία αυτή, όπου και έχει γεννηθεί, η Ηλέκτρα ζει μέσα στην αναμονή, μόνη, αγνοώντας τα πάντα για τον εαυτό της. Μια μέρα φτάνει ο Παύλος. Όλα του μοιάζουν ξένα και γνώριμα μαζί. Ένας άγνωστος ιός, συνέπεια της υψηλής θερμοκρασίας, του έχει προσβάλει τη μνήμη. Ο έρωτας ανάμεσα στην Ηλέκτρα και τον Παύλο είναι μοιραίος. Την τελευταία νύχτα, τη νύχτα της μεγάλης ζέστης, ο τόπος θυμάται το παρελθόν του και το ζευγάρι των εραστών βυθίζεται στη μνήμη».
(Πηγή: Ταινιοθήκη της Ελλάδας)

«Εφευρίσκοντας ένα συναρπαστικό σινεμά που παίζει με συμβολισμούς και τα κινηματογραφικά είδη, η Λιάππα δημιούργησε μια δική της προσωπική κινηματογραφική γλώσσα, τολμώντας να θίξει συναισθήματα και καταστάσεις με έναν ολιστικό τρόπο, που ίσως δεν έγινε άμεσα κατανοητός. Η χρονική απόσταση συντελεί στην επανεκτίμηση των βαθύτερων νοημάτων και του εμπνευσμένου τρόπου που επέλεξε να τα αποδώσει, ανοίγοντας δρόμο προς μια νεωτεριστική γραφή».
(Ιφιγένεια Καλαντζή – Αυγή)

Κυριακή, 1/10, στις 19.45 το βράδυ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι – όπως πάντα- δωρεάν και εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας, με γραφική ύλη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here