Η Δημοτική Παράταξη “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, με επικεφαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου τον Άρη Κρεμμύδα, μας απέστειλε ανακοίνωση σχετικά με την προγραμματισμένη για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

28/03/2015     Ανακοίνωση                    

Σχετικά με την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και την αναβληθείσα διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο (5-3-2015)

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» δηλώνει τα εξής:

1. Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες και υπό άλλο καθεστώς να αποτελούσε χρήσιμο εργαλείο για τον Δημότη και την Επιχείρηση στις σχέσεις τους με τον Δήμο. Δυστυχώς και την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο ο θεσμός δεν λειτούργησε λόγω μη επαρκούς προσπάθειας συνεννόησης για την εξεύρεση προσώπου μεγάλης αποδοχής και ευρύτερης κοινωνικής αναγνώρισης από τη Δημοτική Αρχή.
Μπορεί ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου την προηγούμενη περίοδο να μην εξέλεξε Συμπαραστάτη, αλλά δεν ανακαλύπτουμε τώρα εμείς τον τροχό. Επισημαίνουμε ότι από τους τριακόσιους μόνο σε είκοσι πέντε Δήμους πανελλαδικά εκλέχθηκε Συμπαραστάτης με κριτήρια τελείως υποκειμενικά της δημοτικής πλειοψηφίας. Στον θεσμό του «Συμπαραστάτη» βλέπουν έναν ακόμα «άτυπο» αντιδήμαρχο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων, που παραιτήθηκε για να πολιτευθεί με τον συνδυασμό του δημάρχου Καμίνη.

2. Ο νόμος προβλέπει για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αυξημένη πλειοψηφία για να μπορέσει ο Συμπαραστάτης να επιτελέσει πραγματικά τον ρόλο του πέρα από εξαρτήσεις με την εκάστοτε δημαρχιακή πλειοψηφία. Για να επιτευχθεί αυτή η, με τον νόμο απαιτούμενη, συναίνεση χρειάζεται συνεννόηση και διαβούλευση μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου πράγμα το οποίο ουδέποτε επετεύχθη. Αν η Δημοτική Αρχή θέλει πραγματικά να εκλεγεί «πραγματικός» Συμπαραστάτης οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (προβλέπεται και από τον νόμο) και να κάνουν από κοινού μια πρώτη αξιολόγηση των βιογραφικών των υποψηφίων.

3. Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» μετά την πρώτη άκαρπη ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνέλευση της γραμματείας της έκανε μια πρώτη αξιολόγηση των βιογραφικών και κατέληξε στην πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του συνδημότη μας Γιώργου Χλούπη. Ο Γιώργος Χλούπης έχει όλες τις γνώσεις και τα προσόντα να αφήσει σημαντικό έργο ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και την πολιτική και προσωπική ωριμότητα να σταθεί πάνω από την προηγούμενη υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» με γνώμονα την ενημέρωση επί των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων και την εξεύρεση κατάλληλων λύσεων των προβλημάτων, ειδικά στην συγκεκριμένη συγκυρία, για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση με αξιοκρατία πάνω σε έναν κοινό στόχο συνεργασίας Δήμου-Πολιτών -Επιχειρήσεων.

Ακολουθεί το βιογραφικό του Γ. Χλούπη:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Του Γεωργίου Χλούπη του Δημητρίου, γεννηθείς 2 Απριλίου 1971.

Δ/νση γραφείου: Μοσχάτο Αττικής, οδός Κανάρη, αρ. 98, Τ.Κ. 183.44.

Τηλέφωνα επικοινωνίας, γραφείου: 210-9412515, φαξ. 210-9412549 κινητό:

6977-563775. mail: lawofflce@george-chloupis.com www.george-chloupis.com

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Διδάκτωρ Νομικής, ασκήσας δικηγορία από τον Ιούνιο του 1996.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

-Συνεργάτης, από τον Οκτώβριο του 1994 ως ασκούμενος δικηγόρος και μετέπειτα από τον Ιούνιο 1996 έως το Τέλος του 2000 ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο «Ευάγγελος Χλούπης και Συνεργάτες». Αντικείμενα του γραφείου ήταν γενική δικηγορία με έμφαση σε θέματα εμπορικού, αστικού, ναυτικού και ναυτεργατικού δικαίου.

-Από το έτος 2001 ασκώ ανεξάρτητη δικηγορία και διατηρώ ιδιόκτητο δικηγορικό γραφείο στο Μοσχάτο Αττικής, με έμπειρους συνεργάτες, με την επωνυμία «Δικηγορικό Γραφείο Γεώργιος Δ. Χλούπης και Συνεργάτες», ασχολούμενος με γενική δικηγορία με έμφαση σε θέματα εμπορικού, αστικού, ποινικού δικαίου και ιδιαίτερα σε θέματα οικογενειακών διαφορών και διαφορών από μισθώσεις και αυτοκίνητα, εμπραγμάτου δικαίου όπως έλεγχοι σε υποθηκοφυλακεία, εργολαβικά συμβόλαια, συμβόλαια αγοράς και πώλησης ακινήτων, σύσταση εταιριών, κατοχύρωση σημάτων, θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας, κ.α.

-Από το έτος 2005 συνεργάζομαι ως Νομικός Σύμβουλος με την Εθνική Τράπεζα στον τομέα της στεγαστικής πίστης.

-Από τον Αύγουστο του 2007 υπηρετώ ως Νομικός Σύμβουλος του Ι.Κ.Α. με έμμισθη εντολή στο I.K.A.- E.T.A.M. Πειραιά.

– Από τον Απρίλιο του 2014 συνεργάζομαι ως Νομικός Σύμβουλος σε υποθέσεις της Ιεράς Συνόδου.

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:

-Απόφοιτος Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εν έτει 1994, με βαθμό «Λίαν Καλώς».

-Κάτοχος διπλώματος από το Willem Pompe lnstitute του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης Ολλανδίας, έτος κτήσεως 1997, με θέμα τη Διεθνοποίηση του εγκλήματος και της Ποινικής Δικαιοσυνης: «The lnternationalisation of Crime and Criminal Justice», με διπλωματική εργασία σε θέματα διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας: «INTERNATIONAL POLICE CO-OPERATION (ΙΝΤΕΙ<ΡΟΙ, -EUROPOL)» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:

-Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, διάρκειας δύο ετών, έτος κτήσεως

1997, της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τομέα Ποινικών Επιστημών, με ειδικότητα στην Εγκληματολογία και διπλωματική εργασία στην «Διεθνή Αστυνομική Συνεργασία: lnterpol Europol», με βαθμό «Άριστα».

-Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην εγκληματολογία, έτος κτήσεως 2004, με θέμα διδακτορικής διατριβής: «Διασυνοριακό και Υπερεθνικό Οργανωμένο Έγκλημα και τρόποι αντιμετώπιση

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ:

-Συμμετοχή στην παρακολούθηση σωρείας συνεδρίων, ημερίδων και διαλέξεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης συμμετείχα και ως εισηγητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ειδικότερα:

Στο εξωτερικό:

-Ως εισηγητής, μετά του καθηγητού Δ. Σπινέλλη, σε διεθνές συνέδριο στη

Γερμανία (Frankfurt Oder) με θέμα: «Εγκλήματα στις συνοριακές ζώνες», 28/30-

11-1997. H σχετική εισήγηση είχε τίτλο «Formen der Kriminalitaet in den griechischen Land – und Seegrenzgebieten – Probleme und Loesungsvorschlaege».

Στην Ελλάδα:

Ι) Ως εισηγητής στο μεταπτυχιακό σεμινάριο εγκληματολογικών σπουδών του τομέα εγκληματολογίας, τμήμα κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στις 12-2-2005, με θέμα: «Οριοθέτηση των εννοιών της διασυνοριακής και υπερεθνικής οργανωμένης εγκληματικής δράσης και τρόποι αντιμετώπισης».

2) Ως εισηγητής σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Θυματολογίας στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με θέμα: «Τα διασυνοριακά θύματα — μέτρα προστασίας», στις 21-3-2005, με θέμα εισήγησης «Θύματα διασυνοριακής και υπερεθνικής δράσης», με συντονίστρια την καθηγήτρια Αγλαΐα Τσίτσουρα και συνομιλητές την καθηγήτρια Καλλιόπη Σπινέλλη και τον πρόεδρο της εταιρείας Εμμανουήλ Ανδριανάκη.

3) Ως εισηγητής σε πρόγραμμα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους, με θέμα διάλεξης: «Θύματα διασυνοριακού εγκλήματος και μέτρα προστασίας. Η περίπτωση της σωματεμπορίας». Η διάλεξη έλαβε χώρα στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά στις 25-9-2008.

4) Ως εισηγητής σε πρόγραμμα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους, με θέμα διάλεξης: «Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Η περίπτωση της Ελβετίας και της πόλης της Φραγκφούρτης». Η διάλεξη έλαβε χώρα στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά στις 10-3-20 ιο.

5) Ως εισηγητής στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στους δόκιμους υπαστυνόμους των Α’, Β’ και Γ’ έτους σπουδών, με θέμα διάλεξης: «Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο καταπολέμησης του υπερεθνικού οργανωμένου εγκλήματος». Η διάλεξη έλαβα χώρα στην Αστυνομική Ακαδημία, στις 18-12-2012.

6) Ως εισηγητής σε ημερίδα που διοργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, στις 24-4-2013, με θέμα της ημερίδας «O εκφοβισμός στην καθημερινή και σχολική ζωή των παιδιών» και αντικείμενο της εισήγησης «O ρόλος και αρμοδιότητες των Το.Σ.ΙΙ.Πα». Συντονιστής της ημερίδας ο ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Ιάκωβος Φαρσεδάκης.

7)Ως εισηγητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πνευματική Εστία Μοσχάτου, στις 28-11-2013, με θέμα διάλεξης: «Ta θύματα της εμπορίας ανθρώπων και τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου».

8)Ως συντονιστής στην παρουσίαση επιστημονικής μονογραφίας του δικηγόρου Δ.Ν. Ιωάννη Πιτσιρίκου, με θέμα «Μελέτες Ιδιωτικού Δικαίου» στις 2-6-2014. Το συγγραφικό έργο του συγγραφέα παρουσίασαν οι: Ιωάννης Καράκωστας, τ. Αντιπρύτανης του Παν/νιου Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Παν/μιου Αθηνών, Αριστέα Σινανιώτη – Μαρούδη, Καθηγήτρια του Παν/μίου Πειραιά, Κορνηλία Δελούκα – Ιγγλέση Καθηγήτρια του Παν./μιου Πειραιά.Οι εισηγήσεις έχουν δημοσιευτεί στη Δικηγορική Επικαιρότητα Απρίλιος- Μάιος-Ιούνιος 2014, σελ 17 επ.

9)Ως εισηγητής στο μεταπτυχιακό σεμινάριο εγκληματολογικών σπουδών του τομέα εγκληματολογίας, τμήμα κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στις 15-12-2014, με θέμα: «Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης σύγχρονων μορφών εγκληματικής δράσης και ειδικότερα του υπερεθνικού οργανωμένου εγκλήματος».

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

-Γεώργιος Χλούπης (ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ>), Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα 2005, σελ. 520, το οποίο διδάχθηκε στο δεύτερο (20) έτος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, το ακαδημαϊκό έτος 2005 — 2006, στο μάθημα: «Αστυνομία Δημόσιας Ασφάλειας.

Ειδικό μέρος», από ανώτερους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Γενικό Ασφάλειας.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ:

Ι)Έχουν δημοσιευτεί δύο άρθρα με τον αυτό τίτλο: «EUROPOL, Ένα

Ευρωπαϊκό FBI;», εις τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, 31-7-1997, σελ. 85 και εις τη Δικηγορική Επικαιρότητα, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 1997, σελ. 19.

2)Στα σχετικά πρακτικά διεθνούς συνεδρίου εισήγηση με τίτλο «Formen der

Kriminalitaet in den griechischen Land – und Seegrenzgebieten – Probleme und

Loesungsvorschlaege» (Μορφές εγκληματικότητας στην ελληνική επικράτεια και στα χωρικά της ύδατα. Προβλήματα και προτάσεις), μετά του καθηγητού Διονυσίου Σπινέλλη. Το συνέδριο έλαβε χώρα στη Γερμανία (Frankfurt Oder) με θέμα: «Εγκλήματα στις συνοριακές ζώνες», 28/30-11-1997 και τα πρακτικά δημοσιεύτηκαν με τον τίτλο: «kriminalitaet im Grenzgebiet», Band 2, Gerhard Wolf (Hrsg.), Springer, Berlin 1999, σελ. 191-201.

3)Στο νομικό περιοδικό «Ποινική Δικαιοσύνη», τεύχος 10/1999, σελ. 1027, με τίτλο: «Εννοιολογική οριοθέτηση της έννοιας του οργανωμένου εγκλήματος».

4)Στο νομικό περιοδικό «Αρχείο Νομολογίας», τεύχος 5/1999, σελ. 647, με Τίτλο: «Υπερεθνικό έγκλημα με τη χρήση Η/Υ». Με τον αυτό τίτλο στο περιοδικό Στρατιωτική Επιθεώρηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ιούλιος/Αύγουστος 2000, σελ. 87 επ.

5)Στο νομικό περιοδικό «Ποινική Δικαιοσύνη», τεύχος 4/2000, σελ. 367, με τίτλο: «Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περιγραφή του φαινομένου και τρόποι αντιμετώπισης». Συμπεράσματα από το άρθρο αυτό έχουν αναδημοσιευτεί στον ημερήσιο τύπο.

6)Στο νομικό περιοδικό «Πειραϊκή Νομολογία» του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, τεύχος 1, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2004, σελ„Ι 1, με τίτλο «Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Βασικές πρωτοβουλίες σε διεθνές και εθνικό επίπεδο».

7)Στη «Δικηγορική Επικαιρότητα», Ιούλιος – Αύγουστος 2004, με τίτλο: «οι απειλές του Υπερεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος», σελ. 13 επ.

8)Στη σειρά: MEDIA + ΕΓΚΛΗΜΑ, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σύγχρονα προβλήματα, μελέτη με τίτλο: «Ξενοφοβία — Ρατσισμός στην Ελλάδα και ο ρόλος των M.M.E.», σελ. 107 επ., Σάκκουλας, Αθήνα, 2006.

9)Στη «Δικηγορική Επικαιρότητα», Μάιος – Ιούνιος 2006, με τίτλο: «Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας (ΤοΣΙΙΠΑ) και ο ρόλος του πολίτη στην εφαρμογή της αντεγκληματικής πολιτικής», σελ. 8 επ.

Επίσης μέρος της παραπάνω μελέτης δημοσιεύτηκε στο: «ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ», πρακτικά συνεδρίου, Αθήνα, 17 Μαϊου 2006, Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Κεντρική “Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, επιμέλεια Νέστωρ Κουράκης, με τίτλο: «Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας (ΤοΣΠΠΑ). Ο ρόλος του πολίτη στην εφαρμογή της αντεγκληματικής ΠΟλΙΤΙΚής», σελ. 131 επ.

Ι 0)Στο νομικό περιοδικό «Ποινική Δικαιοσύνη», τεύχος 7/2006, σελ. 922 επ., με τίτλο (Γυναίκες και παιδιά θύματα διασυνοριακής και διεθνικής εγκληματικής δράσης», το παραπάνω άρθρο αποτέλεσε εισήγηση σε σεμινάριο ποι) διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Θυματολογίας στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με θέμα: «Τα διασυνοριακά θύματα — μέτρα προστασίας», στις 21-3-2005.

11)Στη «Δικηγορική Επικαιρότητα», Μάρτιος – Απρίλιος 2007, με τίτλο: «O ρόλος της πολιτικής βούλησης στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος ενδεικτική περιπτωσιολογία», σελ. 6 επ.

Ι 2)Στο νομικό περιοδικό «Πειραϊκή Νομολογία», ΠειρΝομ 3-4/2008, σελ. 256 επ. με τίτλο «Θύματα διασυνοριακού εγκλήματος και μέτρα προστασίας. Η περίπτωση της σωματεμπορίας». Το παραπάνω άρθρο αποτέλεσε εισήγηση σε πρόγραμμα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους. Η διάλεξη έλαβε χώρα στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά στις 25-9-2008.

Ι 3)Στον τιμητικό τόμο «Εγκληματολογία και Ευρωπαϊκή Αντεγκληματική Πολιτική» για την καθηγήτρια Αγλαϊα Τσήτσουρα, μελέτη με τίτλο «Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του υπερεθνικού οργανωμένου εγκλήματος», εκδόσεις Σάκκουλα 2009, σελ. 141-170.

14)Στον τιμητικό Τόμο για την καθηγήτρια Καλλιόπη Σπινέλλη, μελέτη με Τίτλο

«Απεγκληματοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και χορήγηση ηρωίνης από το κράτος. Είναι η λύση στο πρόβλημα; Το παράδειγμα της Ελβετίας και της πόλης της Φρανκφούρτης», εκδόσεις Σάκκουλα 2010, σελ.757-77Ο.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ:

1)Παρατηρήσεις επί της αποφάσεως Α.Π. 523/1999, Ποιν.Δικ. 10/1999, σελ. 983

2)Παρατηρήσεις επί της Συμβ. Α.ΓΙ. Ολ. 1/2005, Ποιν.Δικ. 4/2005, σελ. 401 επ.

ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

1)Στη «Δικηγορική Επικαιρότητα», 76/Ιανουάριος — Φεβρουάριος 2005, με τίτλο: «Η άσκηση της δικηγορίας ως λειτούργημα και ως επάγγελμα. Έχει απαξιωθεί κάποια διάσταση;», σελ. 7 επ.

2)Στην Ελευθεροτυπία, 29 Ιουλίου 2005, σελ. ΙΟ, με τίτλο «Απεγκληματοποίηση και οργανωμένο έγκλημα».

3)Στη «Δικηγορική Επικαιρότητα», Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2004, με Τίτλο: «Αρχαιοκαπηλία», σελ. 8 επ. (αναδημοσίευση από το βιβλίο με τίτλο «Διασυνοριακό και Υπερεθνικό Οργανωμένο Έγκλημα», έκδοση 2005).

4)Στη «Δικηγορική Επικαιρότητα», Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2005, με τίτλο: «Κράτος και οργανωμένο έγκλημα», σελ. 9 επ. (αναδημοσίευση από το βιβλίο με τίτλο «Διασυνοριακό και Υπερεθνικό Οργανωμένο Έγκλημα», έκδοση 2005).

5)Στη «Δικηγορική Επικαιρότητα», Μάρτιος – Απρίλιος 2006, με τίτλο: «Υπερεθνικό οργανωμένο έγκλημα και υπερεθνικές επιχειρήσεις οι”πολυεθνικές του εγκλήματος”», σελ. 9 επ. (αναδημοσίευση από το βιβλίο με τίτλο «Διασυνοριακό και Υπερεθνικό Οργανωμένο “Εγκλημα», έκδοση 2005).

6)Στη «Δικηγορική Επικαιρότητα», Μάρτιος – Απρίλιος 2008, με τίτλο: «Δείξε μου το παιδί σου να σου πω ποιος είσαι. ..», σελ. 28 επ.

7) «ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝ ΑΣΤΕΙ», μυθιστόρημα, σελ. 109, εκδόσεις ΑΣΤΑΡΤΗ, 2010.

8) «Το κουνουπάκι πάκι-πάκι», παιδικό παραμύθι, εκδόσεις Ι–ΙΡΑ εκδοτική, 2014.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:

-Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας (ΚΕ.Σ.Π.ΠΑ./ΥΔΤ ΦΕΚ 630/19-5-2006).

-Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Μοσχάτου (απόφ. Δημ. Συμβ. 217/25-11-2011).

Με την υπ’ αριθμ. 248/5-11-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε νέο ΤοΣΠΠα όπου συμμετέχω ως αντιπρόεδρος.

-Μέλος Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την απάντηση σε ερωτηματολόγιο για την εφαρμογή της Σύμβασης τοι) Ο.Η.Ε. κατά του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος και για την κατάρτιση σχεδίου νόμου κύρωσης και προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις: α) της σύμβασης του Ο.Η.Ε. κατά του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος και των τριών πρωτοκόλλων αυτής και β) της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων καθώς και την σύνταξη των σχετικών αιτιολογικών εκθέσεων (αριθμ. 41400, ΦΕΚ 553/4-5-2006). οι Συμβάσεις και τα Πρωτόκολλα κυρώθηκαν με το v. 3875/2010.

-Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, στον τομέα της Εγκληματολογίας.

-Αναπληρωτής Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Εμπορίου της

Περιφέρειας Αττικής (αρ. πρωτ. 9924/20-12-2011 Περιφέρεια Αττικής, Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Πειραιά, Τμ. Εμπορίου και Τουρισμού).

-Μέλος Επιτροπής Ενστάσεων κατά προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων του Δήμου Πειραιά του Νομού Αττικής (3η Επιτροπή), με την υπ’ αριθμ. 588/06/01-04-2014 απόφαση της ΕΚΧΑ Α.Ε..

-Πρόεδρος Επιτροπής Ενστάσεων κατά προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων του Δήμου Πειραιά του Νομού Αττικής (3η Επιτροπή), με την υπ’ αριθμ.

608/4/30-09-2014 απόφαση της ΕΚΧΑ A.E.

ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ:

-Μέλος του Ο.Ε.Ε.Κ. για τη συγγραφή οδηγών κατάρτισης και προγραμμάτων σπουδών των Ι.Ε.Κ., 1999-2000. Συντάχθηκε και παραδόθηκε στον Ο.Ε.Ε.Κ. από την ομάδα έργου (Συντάκτες Οδηγών Κατάρτισης) ο οδηγός κατάρτισης της ειδικότητας «Τεχνικός διαχείρισης συστημάτων και παροχής υπηρεσιών Intranet/lnternet». Το αντικείμενο που απασχόλησε τον υπογράφοντα είναι «Η πρόσβαση στην αγορά εργασίας και τα επαγγελματικά δικαιώματα».

-Συμμετοχή σε ομάδα εργασίας με την ιδιότητα του αξιολογητή, αποτελούμενη από μέλη του κύριου διδακτικού προσωπικού τοι) Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, για το σχεδιασμό των επιμορφωτικών προγραμμάτων και ειδικότερα για το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Νομοθετικό πλαίσιο και διαδικασίες έκδοσης και ανανέωσης αδειών διαμονής σε μετανάστες αλλοδαπούς», απόφαση με αρ. πρωτ. 12107/7-1-2009, Υπουργείο Εσωτερικών, ΕΚΔΔΑ.

-Εγγεγραμμένος στο μητρώο εκπαιδευτών Σ.Ε.Κ. του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, ενταγμένος στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.

-Πιστοποιημένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

-Μέλος της Εγκληματολογικής Εταιρείας.

-Μέλος στη «ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΕΛΛΑΣ (ΔΔ-ΕΛΛΑΣ)».

-Μέλος στη συντακτική επιτροπή της «Δικηγορικής Επικαιρότητας» της εφημερίδας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και υπεύθυνος της στήλης για τη λήψη συνεντεύξεων από φορείς της δικαιοσύνης όπως ενδεικτικά αναφέρονται οι: Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Υποθηκοφύλακας Πειραιά,

Νίκαιας, Σαλαμίνας, Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Πρόεδρος

Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, προϊσταμένη Υπηρεσίας Επιμελητών

Ανηλίκων Πειραιά, αντιπρόεδρος CCBE, Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου

Διοίκησης Πρωτοδικείου Πειραιά και Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, Τμηματάρχης Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ.α.

-Μέλος σε εμπορικά επιμελητήρια.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

-Ωρομίσθιος εις το ποινικό τμήμα της Νομικής Αθηνών, ακαδημαϊκό έτος 1999 -2000.

-Αναπληρωτής ωρομίσθιος καθηγητής εγκληματολογίας εις τη Σχολή Ανθυπαστυνόμων, εκπαιδευτικό έτος 1999-2000.

-Αναπληρωτής ωρομίσθιος καθηγητής σωφρονιστιπής στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας κατά τα εκπαιδευτικά έτη 2001-2002, 2002-2003, 2003-

2004, 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, με συμμετοχή στις επιτροπές μελέτης, αξιολόγησης και βαθμολόγησης ατομικών πτυχιακών εργασιών των Δοκίμων Υπαστυνόμων τα έτη 2005, 2006, 2007, 201 ι.

-Αναπληρωτής ωρομίσθιος καθηγητής στο μάθημα «Αστυνομία Δημόσιας

Ασφάλειας – Αντεγκληματική Πολιτική» στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής

Αστυνομίας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014, με συμμετοχή στις επιτροπές μελέτης, αξιολόγησης και βαθμολόγησης ατομικών πτυχιακών εργασιών των Δοκίμων Υπαστυνόμων.

-Αναπληρωτής ωρομίσθιος καθηγητής στο μάθημα «Εμπειρική Εγκληματολογία — κοινωνικός έλεγχος του εγκλήματος» στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015, με συμμετοχή στις επιτροπές μελέτης, αξιολόγησης και βαθμολόγησης ατομικών πτυχιακών εργασιών των Δοκίμων Υπαστυνόμων.

-Αναπληρωτής ωρομίσθιος καθηγητής στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και

Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας για τα εκπαιδευτικά έτη 2013-2014, 2014-2015 στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (T.E.M.A.) για τα μαθήματα: «ΘΕΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ» και «ΘΕΜΑΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ».

-Ωρομίσθιος καθηγητής αστικού, εμπορικού και εργατικού Δικαίου στο Ι.Ε.Κ. Νίκαιας, εκπαιδευτικό έτος 2000-2001.

-Ωρομίσθιος καθηγητής στο K.E.K. «ΑΚΜΩΝ» στα θεματικά αντικείμενα: «βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας», «σύγ;φονες τεχνικές αναζήτησης εργασίας», «υγιεινή και ασφάλεια», «δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων», «δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας», τα έτη 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.

-Ωρομίσθιος καθηγητής στο I.E.K. Πειραιά στα μαθήματα «Διεθνές αεροπορικό δίκαιο» και «εργατικό δίκαιο» για το εκπαιδευτικό έτος 2004-2005 και «Δίκαιο Ι» (Αστικό, Εμπορικό, Εργατικό) για το εκπαιδευτικό έτος 2005-2006.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:

Απολυθείς τον Οκτώβριο του έτους 1999 με το βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:

-Αγγλικά (ProMciency και Κρατικό ΠΙσΤOΠOΙητικό Γλωσσομάθειας ΓΙ).

-Ιταλικά (CertiMcato di conoscenza della lingua ltaliana — Centro Linguistico ltalian; “Dante Alighieri”).

Μετά τιμής Γεώργιος Χλούπης

«Πολίτες σε δράση για την Ανατροπή»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ