Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Λεωνίδα Βόκολο είχαν τα παιδιά της Ακαδημίας του Φωστήρα και οι συνοδοί τους, το απόγευμα της Πέμπτης (8/3).

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Συνεργάτης της Εθνικής Ομάδας και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής έδωσε το «παρών» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ταύρου στις 18:00, σε ανοικτή επικοινωνία – συζήτηση που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία των ανθρώπων του «Φονέα των γιγάντων».

Καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν και ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Θοδωρής Παχατουρίδης, ωστόσο, ένα προσωπικό πρόβλημα δεν του έδωσε την ευκαιρία να παραμείνει μέχρι το τέλος της συζήτησης.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ταύρου γέμισε από νωρίς τους λιλιπούτιους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ταύρου, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν τα… μυστικά του ποδοσφαίρου από τον Λεωνίδα Βόκολο. Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος άσος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών, αλλά και σε αυτές των γονιών, για την καλύτερη προετοιμασία και στήριξη που χρειάζονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές.

Φιλοσοφία του Φωστήρα είναι να εμπλουτίσει με γνώση τα παιδιά των Ακαδημιών του με στόχο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, σύμφωνα με τον Πέτρο Τασουνίδη, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Onsports.

Ο προπονητής των Ακαδημιών του «Φονέα των γιγάνων» στο περιθώριο της εκδήλωσης της ομάδας του Ταύρου με την ανοικτή επικοινωνία και συζήτηση με τον Λεωνίδα Βόκολο, μίλησε στην κάμερα του Onsports για τη σημασία της πρωτοβουλίας του συλλόγου.

Παράλληλα, ο Έλληνας προπονητής, τόνισε πως στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά, αρχικά να κατανοήσουν σωστά το ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση να τα βοηθήσει να πλάσουν σωστούς χαρακτήρες για την κοινωνία.

Πόσο σημαντική είναι αυτή η πρωτοβουλία του Φωστήρα και για την ομάδα αλλά και για τα παιδιά;

«Η φιλοσοφία του Φωστήρα δεν είναι μόνο να παίζουν τα παιδιά ποδόσφαιρο, αλλά προσπαθούμε το καλύτερο για τα δικά μας παιδιά. Ο Φωστήρας είναι ένα συνοικιακό σωματείο και θα προβούμε και σε άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες. Προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε με γνώση τα παιδιά γύρω από το ποδόσφαιρο, για να το κατανοήσουν και ως ποδοσφαιριστές και ως φίλαθλοι και τους βοηθήσουμε ώστε να γίνουν καλοί άνθρωποι για την κοινωνία».

Υπάρχει κάποιο πλάνο να συνεχιστούν ανάλογες πρωτοβουλίες;

«Ήδη έχουμε ένα πλάνο, το οποίο θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, έπειτα από πρωτοβουλία του Φωστήρα με μερικούς πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα έρθουν και θα μιλήσουν στα παιδιά για τις προσωπικές τους εμπειρίες. Σε συνεργασία με την ΕΠΟ θα προβούμε σε ανάλογες εκδηλώσεις».

Πόσο σημαντικές είναι για τα παιδιά συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν περισσότερες παραστάσεις από το ποδόσφαιρο;

«Οι συζητήσεις των παιδιών με ανθρώπους μέσα από το ποδόσφαιρο τα βοηθούν να κατανοήσουν το σωστό και πως πρέπει να λειτουργούν μέσα στον ποδόσφαιρο και ως επέκταση τα βοηθάει στην προσωπικότητα τους και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι για την κοινωνία. Αυτή είναι φιλοσοφία του Φωστήρα. Τα βοηθάμε να δημιουργήσουν καλό χαρακτήρα, να κατανοήσουν σωστά το ποδόσφαιρο και αν κάποια παιδιά έχουν όντως το ταλέντο και μπορούν να ανέβουν υψηλότερα στο δικό μας σωματείο ή σε υψηλότερο, να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε».

Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να δουλεύει κάποιος με τα παιδιά;

«Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι πρόκειται για το πιο εύκολο πράγμα, καθώς έχεις να κάνεις με «καθαρούς» ανθρώπους, που δεν θα σου δημιουργήσουν ποτέ πρόβλημα, αρκεί να ξέρεις να τους συμπεριφερθείς και να τους βρεις το… κουμπί τους, όπως λέμε».

Τέλος, ο Έλληνας προπονητής ανέφερε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά που βρεθήκατε στην εκδήλωσή μας και μας βοηθήσατε να δει ο κόσμος αυτό που κάνει ο Φωστήρας».

Δείτε Βίντεο

httpv://www.youtube.com/watch?v=AmkGX2_X8l4&feature=player_embedded

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο στους ανθρώπους του φωστήρα που ξέρουν και δουλεύουν πάνω σε αυτό που πραγματικά αγαπούν. ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here