Το πρόγραμμα του Φροντιστηρίου της Αλληλεγγύης ξεκινάει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, με δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη. Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και προκειμένου για την ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, με απώτερο στόχο την κάλυψη των αναγκών της μαθητικής κοινότητας, ξεκινά στο Δήμο μας το «Φροντιστήριο της Αλληλεγγύης». Σκοπός των ενισχυτικών μαθημάτων του Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης είναι η προετοιμασία των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου μας για τις ενδοσχολικές εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Εν όψει των τελικών εξετάσεων και προκειμένου να βρουν στήριξη οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι μαθητές μέσω του Φροντιστηρίου της Αλληλεγγύης θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν, με στόχο να καλυφθεί το σύνολο των μαθημάτων.

Η προετοιμασία αυτή των μαθητών αποτελεί στην ουσία την επανέναρξη του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου με τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να ενισχυθεί το δίκτυο των κοινωνικών παροχών του Δήμου μας προς τους πολίτες που δοκιμάζονται από την πολυετή κρίση.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν και να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου:

Στο Δημαρχείο Μοσχάτου, Κοραή 36 & Αγ.Γερασίμου, και

Στο π.Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς & Επταλόφου

από τις 8:00 – 14:00

Πληροφορίες κα.Μπούτα Κατερίνα τηλ: 213 2036254

email: 2sedmt@0168.syzefxis.gov.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here