Μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Καλλιθέας Μοσχάτου έκαναν παρέμβαση στην εταιρεία Newsphone ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 280, Καλλιθέα.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η στιγμή της εισβολής με τους κουκουλοφόρους να σπάνε την είσοδο και ό,τι βρήκαν στο γραφείο υποδοχής. Μάλιστα οι δύο εργαζόμενες που ήταν εκεί τη στιγμή στην είσοδο της εταιρείας δείχνουν έντρομες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους που ανέβασαν σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου ο λόγος της παρεμβασής μας αφορούσε την προθυμία 2 εταιριών, της Newsphone και της Cosmoone να κονταροχτυπηθούν για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την πρώτη να βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες για τον διαγωνισμό που είναι να γίνει.

Αφού λοιπόν η εταιρεία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναλάβει τον τρόπο με τον οποίο νομίζουν οι τραπεζίτες και το κράτος ότι θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς από συλλογικότητες στα Ειρηνοδικεία σε όλη την Ελλάδα, θελήσαμε να τους δώσουμε μία πρώτη γεύση για το ενδεχόμενο που επιτύχουν στις αρχές Ιούνη να αναλάβουν την δημιουργία την πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια που ανέγραφαν τα εξής: «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ», «ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Σήμερα 15 Ιουνίου η Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου έκανε παρέμβαση στην εταιρεία Newsphone ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 280, Καλλιθέα. Ο λόγος της παρεμβασής μας αφορούσε την προθυμία 2 εταιριών, της Newsphone και της Cosmoone να κονταροχτυπηθούν για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την πρώτη να βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες για τον διαγωνισμό που είναι να γίνει. Αφού λοιπόν η εταιρεία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναλάβει τον τρόπο με τον οποίο νομίζουν οι τραπεζίτες και το κράτος ότι θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς από συλλογικότητες στα Ειρηνοδικεία σε όλη την Ελλάδα, θελήσαμε να τους δώσουμε μία πρώτη γεύση για το ενδεχόμενο που επιτύχουν στις αρχές Ιούνη να αναλάβουν την δημιουργία την πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια που ανέγραφαν τα εξής: «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ», «ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τους κάνετε και διάσημους. Μπράβο σας. Θέλω πραγματικά να ακούσω το σχόλιο σας. Δεν λέω οτι είμαι υπερ των 2 αυτών εταιριών προς θεου. Κλασσικά 5-6 πρεζάκια κάνουν οτι γουστάρουν και μπορούν για 5 λεπτά διασημότητας. Τι να πω. Περιμένω απάντηση και απο εσας που το ανεβάσατε και αν το δει και κάποιος αλλος συμπολίτης μας. Σας ευχαριστώ.

  • Αγαπητέ Γολγοθά, 1ον: η διάδοση της πληροφορίας χωρίς την υποκειμενική άποψη του πομπού (σπανίζει στις μέρες μας), σκοπό έχει την κριτική επεξεργασία από τον δέκτη. Αν θέλεις προπαγανδιστική ή επιλεκτική ενημέρωση μπορείς να δεις Μπογδάνο και να αναμασάς τις απόψεις που σου σερβίρει ως πληροφορία. 2ον : το να χαρακτηρίζεις πρεζάκια άτομα που δεν ξέρεις,με σκοπό την υπονόμευση τους, δείχνει δική σου έλλειψη επιχειρημάτων.Πιο πολύ «πρεζάκια» είμαστε εμείς που απλά σχολιάζουμε αδρανείς τη κινητοποίηση κάποιων παρά τα άτομα που σκέπτονται και δρουν.

 2. Και πολύ καλα ξηγήθηκαν, το ίδιο πρέπει να γίνει και στις βρωμοεισπρακτικές των τραπεζών.
  Την επόμενη ποιό δυναμηκά μάγκες, να λάβετε υπόψην όμως οτι οι απλοί εργαζόμενοι δεν φταίνε, είναι απλοί υπάλληλοι και μπράβο σας που δεν τους προπηλακίσατε.

  • Τσάμπα μάγκες σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Θέλετε να πετύχετε κάτι ουσιαστικό; Να τα βάλετε με το τσίρκο που φέρατε στην εξουσία. Που ξεπούλησε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα. Αυτοί φταίνε για τους πλειστηριασμούς. Αυτοί φωνάζανε κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Οι εταιρείες που προσπαθούν να επιβιώσουν δεν σας φταίνε σε τίποτα γίδια. Ούτε οι υπάλληλοι που αγωνίζονται να επιβιώσουν για 450 ευρώ. Έχετε τα… κότσια να τα βάλετε με την κυβέρνηση; Πως να το κάνετε, αφού εσείς οι ίδιοι την στηρίξατε κάποτε. Αφήστε λοιπόν τις μαγκίτσες και το θέατρο. Αν θέλετε να σας πάρουν στα σοβαρά και να μην γελάνε μαζί σας, άλλον να πάρετε στο κυνήγι. Νταξ’ κουραδόμαγκές μου;;;

   • Όσων αφορά τον Απλυτόπουλο φαίνεται πως δεν έχει ιδέα για το τι είναι αυτές οι εταιρίες, αφού τα δελτία των 8 αντί να τον ενημερώσουν σχετικά, αρκέστηκαν στο να κατηγορούν αναρχικούς για όλες τις συμφορές μας. Κε. Διονύση οι αναρχικοί ουδέποτε στήριξαν ή ψήφισαν κάποια μορφή εξουσίας πόσο μάλλον κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα. Το αν ο Σύριζα επέλεξε λαικίστικα να φανεί αριστερός και να εκμεταλλευτεί κάποια συμπάθεια του λαού προς τους αναρχικούς αυτό δεν είναι θέμα των αναρχικών. Σε απάντηση της ρητορικής σας ερώτησης; Προφανώς και έχουν τα κότσια να τα βάλουν με τη κυβέρνηση αφού αυτοοργανώνονται και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του κινήματος απέναντι σε αυτή. Όταν αύριο έρθουν για το δικό σας σπίτι μπορείτε να κράξετε και από κοντά αυτούς που θα σταθούν πλάι σας. Καλημέρα!

    • Πότε στάθηκαν πλάι μας αγαπητέ για να σταθούν και τώρα οι αναρχικοί; Το ότι καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία δεν σε προβληματίζει λιγάκι; Ποιος πληρώνει τα σπασμένα; Εσύ, εγώ και όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες που τους παραμυθιάζουν ότι νοιάζονται γι’ αυτούς. Ας τελειώσει λοιπόν εδώ αυτό το παραμύθι γιατί δεν το πιστεύει πλέον κανένας. Από την άλλη, αν δεν στηρίζουν καμία παράταξη, γιατί κρύβονται κάτω από την ομπρέλα προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ; Και μη μου πεις ότι δεν ισχύει αυτό γιατί μετά από τόσες κωλοτούμπες, 2 μνημόνια και τόσο ψέμα, αν ήταν άλλοι στην εξουσία, θα είχαν κάψει όλη την Αθήνα. Ακόμη και γι’ αυτό το αισχρό «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» που τόλμησε να ξεστομίσει κάποτε ο Τσίπρας, θα έπρεπε να τον είχαν πάρει με τις πέτρες. Όχι να τα βάζουν υποκριτικά με τις εταιρείες που προσπαθούν να ορθοποδήσουν. Είναι σαν να μου λες ότι καλά έκαναν κάποτε και έκαψαν την Marfin, 3 εργαζόμενους και 1 αγέννητο παιδί. Χτύπησαν έτσι τον καπιταλισμό και τους τραπεζίτες. Εμ, δεν είναι έτσι. Θέλετε να κάνετε τον αγώνα σας; Μπουκάρετε στο Μαξίμου, ή στη Βουλή. Στρατοπεδεύστε στο Σύνταγμα για μέρες. Το πιθανότερο είναι ότι θα έρθουν κι οι απλοί πολίτες να φωνάξουν μαζί σας. Με ντου στις ιδιωτικές εταιρείες, που στηρίζουν την οικονομία σήμερα, δεν καταφέρνετε τίποτα!

 3. Αγαπητέ Γολγοθά, 1ον: η διάδοση της πληροφορίας χωρίς την υποκειμενική άποψη του πομπού (σπανίζει στις μέρες μας), σκοπό έχει την κριτική επεξεργασία από τον δέκτη. Αν θέλεις προπαγανδιστική ή επιλεκτική ενημέρωση μπορείς να δεις Μπογδάνο και να αναμασάς τις απόψεις που σου σερβίρει ως πληροφορία. 2ον : το να χαρακτηρίζεις πρεζάκια άτομα που δεν ξέρεις,με σκοπό την υπονόμευση τους, δείχνει δική σου έλλειψη επιχειρημάτων.Πιο πολύ «πρεζάκια» είμαστε εμείς που απλά σχολιάζουμε αδρανείς τη κινητοποίηση κάποιων παρά τα άτομα που σκέπτονται και δρουν.
  Όσων αφορά τον Απλυτόπουλο φαίνεται πως δεν έχει ιδέα για το τι είναι αυτές οι εταιρίες, αφού τα δελτία των 8 αντί να τον ενημερώσουν σχετικά, αρκέστηκαν στο να κατηγορούν αναρχικούς για όλες τις συμφορές μας. Κε. Διονύση οι αναρχικοί ουδέποτε στήριξαν ή ψήφισαν κάποια μορφή εξουσίας πόσο μάλλον κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα.Το αν ο Σύριζα επέλεξε λαικίστικα να φανεί αριστερός και να εκμεταλλευτεί κάποια συμπάθεια του λαού προς τους αναρχικούς αυτό δεν είναι θέμα των αναρχικών. Σε απάντηση της ρητορικής σας ερώτησης;Προφανώς και έχουν τα κότσια να τα βάλουν με τη κυβέρνηση αφού αυτοοργανώνονται και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του κινήματος απέναντι σε αυτή. Όταν αύριο έρθουν για το δικό σας σπίτι μπορείτε να κράξετε και από κοντά αυτούς που θα σταθούν πλάι σας. Καλημέρα!

 4. Οι αναρχικοί αυτού του είδους ουσιαστικά είναι εγωκεντρικοί φασίστες, επειδή αφενός είναι βέβαιοι πως κατέχουν την αλήθεια και όλοι οι (συντριπτικά περισσότεροι) υπόλοιποι, οι οποίοι προτιμούν την αστική Δημοκρατία, είναι ανόητοι, αφετέρου επειδή αυτήν τους την (κατ’ εμέ) λόξα προσπαθούν να την επιβάλουν δια της βίας. Λοιπόν παιδιά, τους «παραδείσους» των ιδεολογικών συγγενών σας κομμουνιστών τους είδαμε και τους βλέπουμε. Ακόμη και στην Ελλάδα, την πιο αποτυχημένη χώρα της ΕΕ, το μέσο επίπεδο διαβίωσης είναι (ακόμη) κατά πολύ ανώτερο από το αντίστοιχο των κομμουνιστικών ή εν πάση περιπτώσει σοσιαλιστικών χωρών. Ευχαριστούμε λοιπόν που θέλετε να μας σώσετε από την ανοησία μας και τα δεσμά της εργασίας και της δημιουργικότητας, αλλά δεν ζητήσαμε τη βοήθειά σας… μπορείτε να το σεβαστείτε;

  ΥΓ Με την ευκαιρία θα ήθελα να ενημερώσω τους σχολιαστές που θαυμάζουν και εγκρίνουν αυτές τις πρακτικές ότι το πολίτευμα (του οποίου τα όποια προνόμια μάλιστα δεν αρνούνται να απολαύσουν) τους δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσουν την εξουσία μέσω των εκλογών. Τρανό παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ που εκτοξεύτηκε από το 3% στο 35%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here