Το τελευταίο Messy Play του 2016 έχει άρωμα… Χριστουγέννων!

Το Κέντρο Μάθησης και Ψυχαγωγίας “Μικρόκοσμος”, στο Μοσχάτο, υποδέχεται την Τετάρτη τους μικρούς του φίλους του Baby Group, για ένα άκρως εορταστικό πρόγραμμα.

Ελάτε να φτιάξουμε κουλουράκια, να χρωματίσουμε όμορφα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και -φυσικά- να διασκεδάσουμε με πολύ παιχνίδι!

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2130369006.
Το Baby Group απευθύνεται σε παιδιά από 18 μηνών έως 3,5 ετών.

Τι είναι το Messy Play

Το Messy Play -αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει- είναι μία δραστηριότητα, κατά την οποία τα παιδιά παίζουν αναμιγνύοντας διάφορα μαλακά, υγρά και βρώσιμα υλικά. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο, χωρίς να καθοδηγούνται από κανέναν άλλον, πέρα από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Πρόκειται για ένα φυσικό παιχνίδι, μέσα από το οποίο τα παιδιά δέχονται και επεξεργάζονται διάφορα αισθητηριακά ερεθίσματα και αναπτύσσονται κοινωνικά, προσωπικά, συναισθηματικά, γλωσσικά, κινητικά και οπτικά.

Το παιχνίδι είναι μη δομημένο και ο μόνος στόχος είναι να προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση, χωρίς όρια και περιορισμούς.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πάρα πολλά και ασφαλή για τα παιδιά. Μερικά από αυτά είναι ο αφρός, οι δαχτυλομπογιές, η κόλλα, οι σαπουνόφουσκες, το νερό, το βρεφικό λάδι, το ζελέ, το γιαούρτι, ο πηλός, η λάσπη, το ζυμάρι, οι πλαστελίνες, οι μπάλες, τα μπαλόνια, τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, τα χαρτιά, τα υφάσματα, οι πέτρες, τα κοχύλια, τα φύλλα, το αλεύρι, τα όσπρια και το ρύζι.

Οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα, ενισχύοντας τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία των παιδιών και -ταυτόχρονα- απενοχοποιώντας το «χάος» που προκαλείται όταν τα παιδιά λερώνουν.

Υπεύθυνη: κα Γεωργία Τσιρογιάννη
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2130369006.
Διεύθυνση: Καποδιστρίου 44, Μοσχάτο.
Ιστοσελίδα: www.kentro-mikrokosmos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ