Ο Προαστιακός σταθμός του σιδηροδρόμου στον Ταύρο, ένα έργο που θα ανακουφίσει την ευρύτερη περιοχή και θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδη συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου έφθασε στο σταθμό με το τρένο όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης μας.

Το παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Σούτος, Γιώργος Δαμηλάκος, Πέτρος Δημητρίου, Γιάννης Σάββας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Απόστολος Σιώκας καθώς και δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στις δηλώσεις του στάθηκε στη σημασία του έργου για την ευρύτερη περιοχή του Ταύρου και το πόσοι χιλιάδες επισκέπτες θα ωφεληθούνα αυτό. Ήταν όμως και επικριτικός με τις προηγούμενες διοικήσεις του υπουργείου για το λόγο ότι αυτό το έργο ήταν παρατημένο για τέσσερα χρόνια όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε μεταξύ άλλων : «Επαναλαμβάνω και πάλι πρόκειται για ένα κακοφορισμένο έργο που ήταν για πολλά χρόνια κλειστό και το γεγονός ότι ήταν παρατημένοι τέσσερις σταθμοί τους οποίους με δική μου προσωπική επιμέλεια και πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ άνοιξαν, είναι το πρώτο βήμα. Από τους πρώτους μήνες του 2015 θα λειτουργήσει και το ασανσέρ σε αυτό το «παρατημένο» έργο»!

Στη δήλωση του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε τα εξής : «Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι για τριάμισι συνεχή χρόνια επισκεπτόμουν τους υπουργούς για να λειτουργήσει ο σταθμός δεν υπήρχε καμία λύση. Με τον σημερινό υπουργό μέσα σε ένα μήνα βρέθηκε λύση.

To video από τις δηλώσεις του Ανδρέα Ευθυμίου:

httpv://www.youtube.com/watch?v=42zqqObKC08

Έχει σκύψει πάνω στα προβλήματα του τόπου και σε προβλήματα οδοποιίας και στο θέμα της παραλίας στο Μοσχάτο και στα σχολεία, ειδικά του Ταύρου και πραγματικά νομίζω ότι έχουμε βρει μια πολύ καλή συνεργασία.

Βρισκόμαστε σε μια περιοχή που «έβλεπε τα τρένα να περνούν» για να παραφράσω και το γνωστό έργο και νομίζω ότι ο Ταύρος και το Μοσχάτο αποκτούν πια ένα δίκτυο συγκοινωνιών και σταθερής τροχιάς και το Τραμ και ο Προαστιακός και ο Ηλεκτρικός και το τρόλεϊ που σύντομα θα λειτουργήσει στην οδό Πειραιώς και νέα γραμμή έτσι ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται σε μια περιοχή που φιλοξενεί πανεπιστήμια, πολιτιστικά ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και τη σχολή Καλών Τεχνών. Νομίζω ότι η εξυπηρέτηση που θα δώσει ο σταθμός αυτός είναι πολύ μεγάλη, κυρίως προς τα λαϊκά στρώματα αλλά βοηθά και στην προστασία του περιβάλλοντος και της πόλης. Ευχαριστούμε την ηγεσία του υπουργείου, τους εργαζόμενους, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αλλά θέλω να πω και να σταθώ ότι θα μας βρουν αντίθετους στα έργα που ίσως σχεδιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να τριχοτομήσει τον Ταύρο. Σας ευχαριστώ πολύ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τα εγκαίνια ο κ. Χρυσοχοϊδης περιηγήθηκε στις γειτονιές του Ταύρου συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Απόστου Σιώκα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εργατικές κατοικίες. Μάλιστα δεσμεύθηκε πως στο αμέσως προσεχές διάστημα θα μεριμνήσει προσωπικά για να μπουν ανελκυστήρες στις εργατικές συνοικίες στον Ταύρο, γεγονός που έγινε δεκτό με ανακούφιση από τους κατοίκους της περιοχής που «βομβάρδισαν» τον υπουργό με ερωτήσεις για τον ΕΝΦΙΑ και για τα έργα που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση των κατοικιών και της περιοχής τους.

Τέλος πρέπει να ενημερώσουμε ότι ο νέος σταθμός του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στον Ταύρο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Εσταυρωμένου και όχι όπως εκ παραδρομής έχουν γράψει πολλά δημοσιογραφικά δίκτυα στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως 2-4 και Κορυτσάς όπου βρίσκεται ο Προαστιακός Σταθμός του Ρουφ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα εγκαίνια:

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΝΕΡΕΥΣΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΊΝΙΑ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΝΤΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΙ. ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ, ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ