Εξαιρετικά επείγον επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στον Υπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας σχετικά με το 1ο ΓΕΛ Ταύρου και την απόφαση να μη ορισθεί ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2015.

Λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί διάβημα διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Γονέων του 1ου ΓΕΛ Ταύρου (πατήστε εδώ).

Διαβάστε την επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τις εξελίξεις σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απόφαση της Δ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας να ορίσει ως εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ταύρου, το 5ο Λύκειο Καλλιθέας. Ιστορικά, το 1ο ΓΕΛ Ταύρου λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο εδώ και 40 χρόνια, αφού τεχνικά ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εξετάσεων, διαθέτοντας τόσο το απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, όσο και τις κατάλληλες αίθουσες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Παράλληλα, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ταύρου είναι περισσότεροι από τους μαθητές του 5ου Λυκείου Καλλιθέας, οι οποίοι γνώριζαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς ότι ήταν πιθανό να δώσουν εξετάσεις σε άλλο σχολικό κτίριο.

Είμαι σίγουρος ότι κατανοείτε ότι ένα μήνα μόνο πριν από τις εξετάσεις η αλλαγή του εξεταστικού κέντρου για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ταύρου βαίνει εις βάρος των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους. Η διαδικασία αλλαγής του εξεταστικού κέντρου αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην ψυχολογία των εξεταζόμενων μαθητών μας, οι οποίοι πίστευαν ότι θα εξεταστούν στον οικείο χώρο του σχολικού τους συγκροτήματος. Η αλλαγή του εξεταστικού κέντρου αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω αύξηση του άγχους τους.

Βάσει των παραπάνω, αλλά και των δικαιολογημένων αντιδράσεων που έχουν προκύψει σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας εξαιτίας αυτής της απόφασης, είμαι σίγουρος ότι θα προβείτε στην επανεξέταση της απόφασης για το εξεταστικό κέντρο και θα επιτρέψετε στους μαθητές μας να δώσουν τις εξετάσεις τους στο οικείο σχολικό τους περιβάλλον.

Επειδή στο παρελθόν η Δ’ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αθήνας έχει δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα στα σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου, παρακαλούμε να κατανοήσετε τις ανάγκες των παιδιών μας και να αποφασίσετε με την ανάλογη ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή του Ταύρου από την οικονομική κρίση, η οποία μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά ακόμα και για τα πιθανά οικονομικά έξοδα της μετακίνησης των μαθητών. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος μας και η εκπαιδευτική κοινότητα θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, υπερασπίζοντας το δίκαιο αίτημά μας προκειμένου για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών μας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ