Η Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου – Ταύρου μας απέστειλε την πλήρη θέση της σχετικά με το θέμα της Παραλίας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Παναγιώτη Κυριαζίδη.

Αναλυτικά:

Καμία ιδιωτικοποίηση, καμιά εμπορευματοποίηση

Κριτήριο ανάπτυξης η ικανοποίηση των συνδυασμένων λαϊκών αναγκών

Η αφόρητη κατάσταση που ζουν δεκαετίες τώρα τα λαϊκά στρώματα στην Αττική και που γίνεται δραματική στις συνθήκες της κρίσης είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που έχει ως κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

H θέση μας για παραλιακό μέτωπο εντάσσεται αντικειμενικά στη θέση μας για την Αττική και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών συνολικά σε αυτή, με διασφάλιση του δικαιώματος στην ασφαλή, ποιοτική και υψηλού επιπέδου λαϊκή κατοικία, διασφάλιση του δικαιώματος μεταφοράς, υποδομών κοινής ωφέλειας όπως σχολεία, νοσοκομεία, δομές πολιτικής προστασίας, μέτρα και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και αντισεισμικής προστασίας, χώρων πρασίνου και αναψυχής. Περνάει μέσα από την ανάγκη διασφάλισης ποιοτικού ελεύθερου χρόνου για τους εργαζόμενους άρα είναι δεμένη και με τις εργασιακές συνθήκες.

O σχεδιασμός πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης του χώρου, τον τρόπο εξεύρεσης πόρων για την κατασκευή και τη συντήρηση του στη συνέχεια, το είδος των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν κ.λπ.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτούμε :

  • Καμία ιδιωτικοποίηση, καμιά εμπορευματοποίηση στο χώρο του παραλιακoύ μετώπου.
  • Καμία αλλαγή στις χρήσεις γης που θα επιτρέψει στις πολυεθνικές να στήσουν ένα τεράστιο επιχειρηματικό παιχνίδι σε βάρος του λαού.
  • Ανάπτυξη ενός υπερτοπικού πόλου πρασίνου με τη δημιουργία ενός μεγάλου πολυθεματικού πάρκου στην περιοχή, που θα καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Δωρεάν άθληση, ψυχαγωγία και πολιτιστική δραστηριότητα για τους νέους, τους εργαζόμενους, με δημόσιες και δωρεάν υποδομές Υγείας και Πρόνοιας για όλο το λαό.
  • Ακύρωση όλων των συμβάσεων παραχώρησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αξιοποίηση τους προς όφελος του λαού.
  • Κατασκευή των όποιων έργων στην περιοχή να γίνει χωρίς Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και συμβάσεις παραχώρησης. Οι δαπάνες για την κατασκευή του πάρκου και την ανάπλαση του χώρου πρέπει να βαρύνουν αποκλειστικά το κράτος.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μοσχάτου Ταύρου

ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ

 

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έτσι μπράβο! Αφήστε ρε παιδιά το παραλιακό μέτωπο να σαπίσει μέχρι να το καταπιεί η θάλασσα για να το χαίρονται τα… “λαϊκά στρώματα”. Καμία πρόοδος, δεν πάμε μπροστά. Πίσω στον μεσαίωνα!

  2. Συμφωνώ απόλυτα. Με την τελευταία παράγραφο όμως , εάν υπάρχει κρατική επίβλεψη & χωρίς ιδιωτικά οφέλη, τότε μπορεί να γίνει μόνο σαν είδος εργολαβίας & μόνο. Εμείς από τον Ταύρο χάσαμε την παραλία & στο Μοσχάτο ψάχνουν να την βρουν. Αν την βρουν ποτέ!!!!!! Σωστή η τοποθέτηση σας!!!

  3. Διαβαζοντα την πληρη θεση της Λαικης Συσπειρωσης για το θεμα της παραλιας βρηκα θεσεις στο κειμενο που ζητουν γι αυτο το αγαθο που λεγεται θαλασσα και οχι μονο να καλυψη της συγχρονες αναγκες των ανθρωπων,με κοινωνικη παροχη και διαβαζω οτι ο κυριος ΚΛΑΙΩ αυτα τα βλεπει ΜΕΣΑΙΩΝΑ.Δηλαδη οτι ειναι με τον λαικο παραγοντα δεν ειναι προοδος? Μηπως εισται ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΣ κυριε ΚΛΑΙΩ ?

    • ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ αγαπητέ(ή) Α,Ν,Π είναι όταν εναντιώνεσαι σε κάθε είδος πρόοδο και χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση, εκτοξεύεις κορώνες εναντίων όλων. Οι θέσεις που διάβασες πιο πάνω εναντιώνονται στις ιδιωτικές εταιρείες, το εμπόριο και τις πολυεθνικές. Μα τότε αγαπητέ(ή) πως θα υλοποιηθεί μια τέτοια ανάπτυξη στην περιοχή; Θα πάρουν το πηλοφόρι στελέχη από το σπίτι του λαού; Που θα βρεθούν τα κεφάλαια και κυρίως ποιος θα επενδύσει σε κάτι που δεν θα του αποφέρει κέρδος; Θα αναλάβει το υπερχρεωμένο κράτος ένα τόσο μεγάλο και δαπανηρό έργο;; Είπαμε να απαλλαγούμε από το ΔΝΤ όχι να το παντρέψουμε με τα εγγόνια μας. Αν αυτές οι θέσεις αγαπητέ(ή) δεν αποτελούν ΜΕΣΑΙΩΝΑ τότε απορώ ποιες!!

  4. Κυριε ΚΛΑΙΩ οταν εσεις την προοδο την αναγετε και μονο στην ιδιωτικη επιχειρηματικοτιτα τοτε δεν εχετε κανενα μα κανενα λογο να σας αγγιξει το θεμα του κοινονικου παραγοντα.Και δεν εκτοξευω κορωνες εναντιων ολων,δεν το διαβασατε καλα,και επιδη εξακολουθητε να μου γραφετε οτι αυτες οι θεσεις ειναι ΜΑΙΣΑΙΩΝΑΣ εγω σε παραπεμπτω στης πολιτικες απο το 1975 και μετα μεχρη και σημερα,που καταστρεψανε την αξιοπρεπεια των απλων ανθρωπων με οποια ονομασια πολιτικου κομματος εμφανιστηκε αυτο. Με αυτες της πολιτικες της υγιους επιχειρηματικοτητας δεν θα απαλλαγουμε απο το ΔΝΤ. Γιατη αυτο εχει πολλες μορφες ονοματος να εμφανιζετε!!! αρα τα εγγονια μας τα εχουμε ειδη ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ