Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου αλλά και τις Απόκριες εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”.

Αναλυτικά:

Θέμα: «Λειτουργία Πνευματικού Κέντρου και Αποκριές»

Ερωτούμε:

  1. Πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο λειτουργίας βάση του οποίου θα λειτουργεί το Π. Κ.;
  2. Ποιος είναι ο ρόλος των μελών του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου;
  3. Ποιος είναι υπεύθυνος να κάνει τις επιλογές για κάθε είδους εκδηλώσεις;
  4. Με τι κριτήρια γίνονται οι επιλογές;
  5. Αναζητούνται προσφορές;

Οι θέσεις μας:

  1. Το Π.Κ. πρέπει να λειτουργεί με βάση ένα πλαίσιο που θα το καθορίζουν στόχοι γενικοί και ειδικοί. Κριτήριο για τον καθορισμό τους θα είναι οι εκάστοτε ανάγκες και τα δικαιώματα όλων των κατοίκων του Μοσχάτου και του Ταύρου.
  2. Τα μέλη του Π.Κ. δεν είναι απλά διαχειριστές ενός παγιωμένου και συντηρητικού συστήματος όπου κάθε φορά εγκρίνουν ή απορρίπτουν δαπάνες
  3. Οι εκδηλώσεις πρέπει να είναι ενταγμένες στο γενικότερο πλαίσιο και να μην επιλέγονται ευκαιριακά ή τυχαία.

Θέση μας είναι η συμμετοχή και μάλιστα η ενεργός συμμετοχή σε όλες τις φάσεις και σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης και της διαχείρισης του Δήμου.

Για τις αποκριάτικες γιορτές

Η διάθεσή μας είναι να συμβάλλουμε και να συμμετέχουμε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Συμφωνούμε με τις λιγότερο πομπώδεις εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων.

Προτείνουμε:

  1. Να υπάρχει ένας μόνιμος φορέας- επιτροπή από όλες τις παρατάξεις για όλες τις εκδηλώσεις. Επικεφαλής θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής ο οποίος καλό είναι να αλλάζει κάθε χρόνο.
  2. Σκοπός: η στόχευση σε ένα θέμα, η ποιότητα στις επιλογές, η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν, η τόνωση της τοπικής αγοράς
  3. Απεύθυνση στα καλλιτεχνικά – αθλητικά τμήματα, στα σωματεία και τους συλλόγους της πόλης
  4. Οι δαπάνες σε περιορισμένη έκταση. Δεν μπορεί να είναι σε αναντιστοιχία με τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής. (Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι φέτος για βραβεία – μεταλλικές πλακέτες – κύπελλα υπολογίζεται ότι θα διατεθούν 500 ευρώ. Προτείνουμε την αντικατάσταση αυτών με άλλα χρηστικά, καλαίσθητα.)

Δηλώνουμε

Αδυνατούμε να είμαστε απλοί παρατηρητές, επιθυμούμε να είμαστε συνδιαμορφωτές των δράσεων και των δραστηριοτήτων του Δήμου, και η δημοκρατία επιβάλλει να λέμε κάτι παραπάνω από ένα ναι ή ένα όχι στην έγκριση των προϋπολογισμών για τις εκδηλώσεις. Εκλεγήκαμε για να προτείνουμε, να καταθέτουμε τις απόψεις μας, να συμμετέχουμε ενεργά και να συναποφασίζουμε μέσα από διαφανείς και θεσμικές διεργασίες.

Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου

«Πολίτες σε δράση για την ανατροπή»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ