Πλησιάζει η ώρα για τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού σε Μοσχάτο και Ταύρο για το 2014 και το MoschatoTavros.gr έχει τις πρώτες πληροφορίες γι’αυτές.

Σύμφωνα με αυτά που μάθαμε, θα γίνουν κανονικά εκδηλώσεις και η Μεγάλη Παρέλαση για το φετινό Καρναβάλι. Φυσικά θα γίνει και το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, το οποίο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των αιτήσεων.

Για το Καρναβάλι, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής από το σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου και πρόθεση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου είναι να διοργανώσει εκδηλώσεις για όλους, χαμηλού κόστους, αλλά καλής ποιότητας.

Πιθανότερη ημερομηνία για την Μεγάλη Παρέλαση είναι η 23η Φεβρουαρίου, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα σίγουρο ακόμα. Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού ξεκινάει στις 8 Φεβρουαρίου, άρα εκεί περίπου θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εκδηλώσεων.

Για ό,τι νεότερο σχετικά με το Καρναβάλι Μοσχάτου – Ταύρου 2014 θα ενημερώσουμε.

NEO ****Για το Καρναβάλι Μοσχάτου – Ταύρου 2014 (πατήστε εδώ)

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κεντρική Αποκριάτικη παρέλαση, το Κυνήγι του Θησαυρού” και όλα όσα γίνονται είναι απαραίτητα, ωραία και πρέπει να γίνουν.

    Τώρα, όμως που προσγειωθήκαμε, οι πιστωτικές κάρτες στέρεψαν και το καρναβάλι του Ρίο είναι πια μακριά από τις οικονομικές μας δυνατότητες, είναι καιρός να ξαναθυμηθούμε τα παλιά ανέξοδα έθιμα που μας διασκέδαζαν τις απόκριες.

    – Καμήλα με δυο άτομα. Με λίγη ξυλοτεχνία, μια κουβέρτα και πολύ κέφι.
    – Άλογο ή γάιδαρος με τσολιά απάνω. Ένα άτομο. Λίγη περισσότερη μαστοριά αλλά μεγαλύτερο κέφι.

    Θυμάμαι παλιά περιφέρονταν στις γειτονιές συνοδευόμενα από λαϊκά όργανα, τα ονομάζαμε “γαϊτανάκι” και τρέχαμε να τα δούμε.

    Αυτά από μόνα τους μπορούν να πλαισιώσουν πολλά αποκριάτικα απογεύματα σε πλατείες συνοδευόμενα από μασκαράδες της περιοχής και παραδοσιακή ελληνική αποκριάτικη μουσική.

    Ας επιστρέψουμε στην Ελλάδα …

    • Συμφωνώ με τον Δημότη σε αυτό (είδες? είμαι αμερόληπτος, μπορείς κι εσύ να είσαι εποικοδομητικός!).
      Θα πρέπει να γυρίσουμε στις δικές μας παραδόσεις και να απομακρυνθούμε (τουλάχιστον σε ότι αφορά τα έθιμα) από το ξενόφερτο lifestyle.
      Πρέπει να το δούμε αυτό και σαν κοινωνία όμως.

  2. Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού ωχριά εμπρός στο κυνήγι μαθητών &
    συλλόγων Γονέων που έχει εξαπολύσει κλιμάκιο του Δήμου προκειμένου
    να υπάρξει ‘αυθόρμητη’ μαζική συμμετοχή.
    Το θλιβερό είναι πως το αρμόδιο κλιμάκιο, στις συναντήσεις έρχεται τελείως απροετοίμαστο, χωρίς προτάσεις και σχεδιασμό (αυτό φαίνεται κι απο την μη οριστικοποίηση ημερομηνιών).
    Αντί ένα χρόνο τώρα να έχει καταρτήσει πλάνο & οικονομικό εύρος, επιδίδεται σε μη παραγωγικές συναντήσεις (θα φανεί από το αποτέλεσμα) και στενό τηλεφωνικό μαρκάρισμα. Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά στις συναντήσεις απλά καταγράφουν τις ιδέες των γονιών που παρευρίσκονται.
    Ο Δήμαρχος καλό θα είναι να διαλέγει συνολικά συνεργάτες οι οποίοι να δουλεύουν όχι να μας δουλεύουν, δίνοντας Ο ίδιος, πρώτος το παράδειγμα.

    Βλέπεις έρχονται και εκλογές…
    Ένας λογος παραπάνω λοιπόν να είναι αποτελεσματικοί και κυριως σοβαροί. Δεν αρκει το φαίνεσθαι. Αυτό ίσχυε παλιά πολύύύ παλιά. Φύκια γιοκ!

  3. Κάποτε είχα μιλήσει κι εγώ για το λεγόμενο γαϊτανάκι που περιφέροταν στις γειτονιές των πόλεων μας. Ο μόνος που με άκουσε με προσοχή και που προσφέρθηκε να βοηθήσει ήταν ο κυρ Μιχάλης που μας έφτιαχνε τα άρματα στο δήμο Ταύρου. Οι άλλοι γελούσαν ή είχαν άγνοια των πραγμάτων ή ήθελαν να κάνουν το δικό τους και όχι το δικό σου μέσα από κάποιο συλλογικό πλαίσιο ιδεών. Έτσι γίνεται και με Ταύρεια. Συμφωνώ με τον ΔΗΜΟΤΗ & τον Κώστα τον Μπιθυμήτρη. Μπράβο παιδιά

  4. χαλαρώστε! τα σχολεία μόνα τους μπαίνουν σε κλίμα και οργανώνονται, οι στολές φέτος έχουν μηδενικό κόστος, το κλίμα είναι όμορφο. Ας μη το χαλάμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ