Πρόσφατα λάβαμε σοβαρές καταγγελίες για κομμωτήριο στον Ταύρο, στην οδό Θράκης. Ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου είναι αλλοδαπός, Πακιστανικής καταγωγής. Αυτό εμάς δεν μας αφορά καθόλου, το σημειώνουμε για λόγους ρεπορτάζ και μόνο.

Αυτό που θέλαμε να ψάξουμε είναι αν οι καταγγελίες που έγιναν για το κομμωτήριο ευσταθούν.

Η πρώτη αφορά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος. Μάθαμε ότι το κομμωτήριο μένει ανοιχτό μέχρι αργά, τόσο τις καθημερινές, όσο, όμως, και τα Σαββατοκύριακα.

Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το απόγευμα της Κυριακής. Όπως βλέπετε, το μαγαζί δίπλα είναι κλειστό, έχει κατεβασμένα τα ρολά. Το κομμωτήριο ήταν ανοιχτό και εξυπηρετούσε κόσμο.

Καταγγελίες γίνονται και για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν εντός του καταστήματος. Άνθρωποι που ζουν στην περιοχή αναφέρουν πως έχουν δει ομάδες ατόμων να κοιμούνται μέσα στο κομμωτήριο τα βράδια, ενώ αναφορές γίνονται και για την καθαριότητα των αντικειμένων, όπως πετσέτες, χτένες, ξυράφια κλπ.

Γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες στην υπηρεσία του Υγειονομικού και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις (και φυσικά, θα επανέλθουμε).

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι στο κομμωτήριο πηγαίνει αρκετός κόσμος (και Έλληνες). Ενδεχομένως, τα 5 ευρώ της τιμής (που αναγράφονται και στο τζάμι του μαγαζιού) κάνουν ελκυστικό ένα κούρεμα, παρά τις όποιες συνθήκες επικρατούν. Ίσως είναι και αυτό άλλο ένα δείγμα της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα σήμερα.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι καλό που βάζεται το θέμα του συγκεκριμένου κομμωτηρίου. Το συζητάμε όλα τα κομμωτήρια που βρισκονται κοντά στην Θράκης και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Κάποια στιγμή θα πρέπει και ο νόμος να είναι πιο αυστηρως.

  2. ΕΛληναράδες..
    Επειδη ο
    Ανθρωπος μπορεί και τα βγάζει πέρα με 5 ευρω το κεφάλι λυσάξατε ξυπασμένες κατίνες.
    Οσες φορές εχω κουρευτεί σε αραβικό κουρείο η εξυπηρέτηση ειναι άψογη, απολυτη καθαριότητα παντού και πλατυ χαμόγελο.
    Μου βρωμάει η ιστορία ψεύτικές κατηγορίες απο γειτονικές πλατινέ κατίνες-κομμώτριες

  3. Καιτούλα έχεις την αποψή σου και σίγουρα είναι κατανοητή αλλά και σεβαστή. Είναι ενα λεπτο θέμα που αν δεν το γνωρίζεις καλό είναι να μην επιτήθεσε έτσι. Καλός ή Κακός τα πράγματα είναι πολύ τραγικά και τον βαθμό δεν τον ξέρεις. Αν εσύ έχεις άλλες πληροφορίες σχολιασέτο. Αλλά να κάνεις κριτική σαν γνώστης του θέματος τι να σου πω. Ελά στην θέση των κομμωτηρίων της περιοχής και ρώτα τους. Μην βγάζεις ευκολά συμπεράσματα

  4. Καλο θα είναι όταν μιλάμε να ξέρουμε τι λέμε……
    Όλες οι απόψεις σεβαστες! Όμως πρέπει να ξέρουμε ότι δεν είναι μονο η δύσκολη θέση των κομμωτων που εχουν έρθει για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν θα τους αναλύσω εδω….είναι το βασικότερο ότι με τον τροπο που λειτουργούν εχουν δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό που είναι παράνομος και αν θέλεις Καίτη ο βασικότερος λόγος είναι η καθαριότητα και η υγιεινή του χώρου. Υπάρχουν δυστυχώς πολλές αρρώστιες που δεν γνωρίζεις που μπορείς να κολησεις σε ένα βρωμικο και όχι αποστειρωμενο χώρο (βουρτσες. , χτενες , ψαλίδα , μπερτες , πετσετες).
    Οσο για το αραβικό κομμωτήριο που λες ότι πηγαίνεις και υπάρχουν κομμωτήρια -κουρεια συναδέλφων αλλοδαπών που ειλικρινα διατηρούν τους κανόνες υγιεινής καλύτερα και απο έναν έλληνα!

  5. Καλα κανεις ΧΑΡΑ κα το ανεφερες το θεμα και πρεπει ολοι μας να αρχιζουμε να βλεπουμε τι γινετε τριγυρο μας.Δεν ειναι καθολου σωστο απεναντι σε αυτους που εχουν μαγαζια να ειναι ανοιχτος οταν ολοι οι υπολοιποι ειναι κλιστοι πρεπει να σεβετε τους συνεδερφους του.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΧΑΡΑ και εγω μαζι σου

  6. Οὐκ ἄν μύρισι γρηῦς ἐοῦσ’ ἠλείφεο.
    …κι ἐσὺ πολὺ γριὰ γιὰ ἀρώματα, κυρά μου.
    ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΣΧΟΛΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ
    ΙΑΜΒΟΙ
    When logic and proportion
    Have fallen sloppy dead
    And the White Knight is talking backwards
    And the Red Queen’s “off with her head!”
    Remember what the dormouse said:
    feed your head
    Ἐσθλὴν γὰρ ἄλλην οἶδα τοιούτου φυτοῦ ἴησιν.
    Ξέρω μιὰν ἄλλη θεραπεία γι’ αὐτὸ τὸ πρήξιμο.

  7. imarton bre paidia k meta leme oti uparxei anergia se mas toussaint ellhnes!!!!!!!! k kleinoun ta magazia mas!!!!!! katarxhnn einai paranomo pou einai kuriakh!!!!! bnoi upefthinoi nti kanoun??????k na pane nna nkanoun ta magazia ta lefta k tis magkies stous stihnn xwra tous!!!!!!! pou tous kaname k anthrwpous!

  8. Αυτοι κανουν κακο γενικως σε ολους.Ολοι δουλευουν παρανομα χωρις αδειες χωρις ασφαλιση και χωρις να πληρωνουν εσοδα πουθενα και τα μαγαζια τα δικα μας κλεινουν το ενα μετα το αλλο και εχουμε και ενα κουβα λογαριασμους στο συρταρι καθε τελος του μηνα.Και για φαντασου Καιτουλα να πας να κουρευτεις και πριν απο εσενα και εχει κουρευτει ενας που γυρναει ολη μερα με καροτσακι σουπερ μαρκετ και μαζευει απο τα σκουπιδια..περαστικα σου!!

  9. γιατί δεν πάτε σ’ ελληνικό κομμωτήριο;
    μεταξύ μας το πιο hot κομμωτήριο βρίσκεται στο Ταύρο και συγκεκριμένα Πειραιώς και Επταλόφου, εκεί περιμένουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι πιο sexy και παιχνιδιάρες κομμώτριες, όλες… topless!
    ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
    είναι μύθος είναι μύθος
    το δασυτριχο μου στήθος
    ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
    αλλά στο “βασίλειο της τρίχας” είναι μικρότερη ντροπή να αδυνατείς να πληρώσεις τα κοινόχρηστα από το να μην έχεις να πληρώσεις ξανθά extensions
    η παριζιάνα κομμώτρια δεν ενοχλεί, ενώ ο Πακιστανός κουρέας…
    ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ αλλά οι Καταριανοί δίνουν δουλειές σε κυρίες με ξανθές extensions

  10. Η δουλεια ειναι ευλογια.
    Καλο ειναι ολοι να δουλευουμε και
    να μην ζηλευουμε αυτους που δουλευουν,
    αλλα να τους θαυμαζουμε.
    Αν δουλευαν ολοι οι ξενοι δεν θα ειχαμε κλοπες.
    Για αυτους που θελουν την εφαρμογη του
    ωραριου εχω να πω “ανία μητηρ πασης κακιας”
    Χωρες που δουλευουν και τις Κυριακες εχουν
    7-8% αναπτυξη. Μηπως πρεπει να σηκωσουμε
    τα μανικια και να αφησουμε τον καναπε;

  11. ειμαι κι εγω ενας απο αυτους που πανε ειναι πολυ καθαρος περιποιητικος και φτηνος μια χαρα κουρειο οσω για το βρωμικος δεν εχετε παει μαλλον σε αλλα κουρεια

  12. Μπραβο,μανωλη μου να πηγαινεις εκει να κουρευεσαι μια και δεν μπορεις να βρεις ελληνικο φθηνο και καθαρο κουρειο στην Ελλαδα,και μεθαυριο οταν θαρθει η ωρα σου ευχομαι αγορι μου να σου κοψουν την συνταξη,γιατι ολοι αυτοι να εισαι σιγουρος οτι τα στελνουν στο Πακισταν και πληρωνουν μηδαμινες ασφαλιστικες εισφορες στην Ελλαδα ωστε καποια στιγμη ολοι εμεις οι τιμιοι ασφαλιστικοι αιμοδοτες αυτου του επαγγελματος να παρουμε απο τα τρια το μακρυτερο…….αντε με για σου και μακρυα απο υπατιτιδες!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ