Οι αντιδράσεις για την τροπολογία με την οποία παραχωρούνται εγκαταστάσεις του παραλιακού μετώπου για τη δημιουργία δικαστηρίων έφεραν την ανατροπή των σχεδίων την κυβέρνησης. Έτσι, μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη αποφασίστηκε πως δεν θα περάσει η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και οι νέες αίθουσες δικαστηρίων δεν θα στεγαστούν στις εγκαταστάσεις του Beach Volley στο Φάληρο.

Στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας ώστε να ξεπεραστεί το… αδιέξοδο, συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Αποφασίστηκε ότι ναι μεν είναι ανάγκη να δημιουργηθούν νέες αίθουσες δικαστηρίων αλλά για αυτές δεν θα αξιοποιηθούν κτίρια στην παραλιακή ζώνη. Αυτό δηλαδή που ζητούσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Έτσι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη, για τις νέες δικαστικές αίθουσες θα χρησιμοποιηθούν κτήρια σε άλλη περιοχή που παραχωρούνται από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Στα σχέδια της κυβέρνησης, εκτός από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είχαν επίσης αντιδράσει οι κάτοικοι και οι δήμαρχοι της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Παλαιού Φαλήρου.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια νίκη όσων αντέδρασαν γρήγορα και σε τοπικό επίπεδο πρόκειται για μια δικαίωση του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, ο οποίος έκανε χθεσινό (9/5) έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόβλεψη ότι σήμερα το πρωί η κυβέρνηση θα πάρει πίσω την τροπολογία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ