Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις γυναίκες δημιουργούς, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας θα προβάλει αυτό το Σάββατο, 19/9/2015, την ταινία σαουδαραβικής και γερμανικής παραγωγής “Το Απαγορευμένο Ποδήλατο” (Wadjda), της Χάιφα αλ-Μανσούρ, γυρισμένη το 2014.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία εξ ολοκλήρου γυρισμένη στη Σαουδική Αραβία και την πρώτη σαουδαραβική ταινία μεγάλου μήκους που έχει γυριστεί από γυναίκα σκηνοθέτη.

Η ταινία αναφέρεται στην προσπάθεια της εντεκάχρονης Wadjda να αποκτήσει δικό της ποδήλατο, κάτι που είναι ουσιαστικά απαγορευμένο στη Σαουδική Αραβία, για γυναίκες και κορίτσια.

Γυρίστηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς η σκηνοθέτις χρειάστηκε να περάσει πέντε χρόνια ώσπου να βρει χρηματοδότηση, αλλά και αδειοδότηση για γυρίσματα. Επίσης, η κα. Χάιφα αλ-Μανσούρ ήταν συχνά αναγκασμένη να κατευθύνει τα γυρίσματα σε δημόσιους χώρους όντας κρυμμένη, καθώς δεν της επιτρεπόταν να συναναστρέφεται άντρες δημοσίως. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν στα γυρίσματά του, “Το Απαγορευμένο Ποδήλατο” έχει βραβευτεί πολλάκις σε διεθνή φεστιβάλ και είναι μια από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις ταινιών των τελευταίων χρόνων παγκοσμίως.

Αυτό το Σάββατο, 19/9/2015, στις 21:00 στη Μεσοποταμία, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Αντί εισιτηρίου, ενισχύουμε το “καλάθι της αλληλεγγύης” με τρόφιμα μακράς διάρκειας. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας”.​

Η Μεσοποταμία και οι δράσεις της στηρίζονται οικονομικά ΜΟΝΟ από τους φίλους της. Βοηθήστε είτε με χρήματα είτε με τρόφιμα μακράς διάρκειας κλπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ