Βαρύτατα υποννούμενα , τα οποία ωστόσο δεν έμειναν αναπάντητα από τη Δημοτική Αρχή Ευθυμίου , άφησε σε βάρος της , στην προ ημερών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου, ο απερχόμενος πρόεδρός του και στέλεχος της πλειοψηφίας , Θανάσης Ντερέκας.

Ο κ. Ντερέκας , που στις πρόσφατες αυτοδιοκητικές εκλογές έθεσε υποψηφιότητα για περιφερειακός σύμβουλος και έτσι δεν θα είναι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο , διατύπωσε βαριά μομφή κατά της ηγεσία του Δήμου, κατηγορώντας την ότι δεν προβαίνει στην είσπραξη των προστίμων που επιβάλλει σε επιχειρήσεις.

Αφορμή , αποτέλεσε , η εναπόθεση μεγάλων ποσοτήτων μπαζών και άχρηστων υλικών στην παραλία του Μοσχάτου. Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου , προέβη σε σχετική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι ήταν άμεση η αντίδραση του Δήμου, ο οποίος και απέστειλε έγγραφο προς την εργολήπτρια εταιρεία να απομακρύνει τα μπάζα, με αποτέλεσμα ήδη, όπως υπογράμμισε , να έχει απομακρυνθεί ένας μεγάλος όγκος. Μέσα στις επόμενες δε ημέρες, υπογράμμισε, αναμένεται να έχουν απομακρυνθεί στο σύνολο τους. Παράλληλα, συνέχισε, η διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας έκανε αυτοψία και έχει καταγράψει πληθώρα παραβάσεων των περιβαλλοντικών όρων.

Έδωσε λοιπόν προθεσμία πέντε ημερών να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα, ώστε να επιβληθούν πρόστιμα. Επιπλέον, τόνισε ο Δήμαρχος, με βάση αυτή την έκθεση που έχει κάνει η διεύθυνση περιβάλλοντος, η νομική υπηρεσία προχωράει σ’ όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να απομακρυνθεί το εργοτάξιο, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν διαθέτει καμία άδεια.

Απαντώντας τέλος σε σχετικές ερωτήσεις από μέλη του συμβουλίου, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι δεν παραχωρήθηκε ρεύμα από το Δήμο. «Κάνουμε – εξήγησε – όλες εκείνες τις ενέργειες έτσι ώστε να έχουμε νομική κατοχύρωση του χώρου. Παραχωρήθηκε ένα χαρτί που έλεγε ότι αυτός ο χώρος ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.
Εάν δεν δίναμε αυτό το χαρτί, θα έπρεπε να δώσουμε ένα χαρτί που θα έλεγε ότι δεν έχουμε εμείς καμία δικαιοδοσία εκεί. Με οποιοδήποτε λοιπόν τρόπο κατοχυρώνουμε νομικά, ιδιοκτησιακά, το χώρο της παραλίας. Αυτό ήταν το χαρτί που παραχωρήθηκε».

Δαμηλάκος: Ισχυρό νομικό έρεισμα Ο Δήμος δεν έχει δώσει καμία άδεια, διαβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Δαμηλάκος. «ΔΕΗ δεν έχει γίνει ο Δήμος ακόμα για να δίνει ρεύμα» ανέφερε ειρωνικά και τόνισε ότι αυτό που έκανε ο Δήμος ήταν η πιστοποίηση από την υπηρεσία εσόδων του αριθμού του ρολογιού. Κάτι που, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο είναι προς όφελος του Δήμου, αφού αναγνωρίζεται εμμέσως πλην σαφώς ότι η παραλία που είναι στα διοικητικά του όρια, του ανήκει. «Και αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε» υπογράμμισε.

Ντερέκας : Έγκλημα
Την άποψη ότι αυτή τη στιγμή συντελείται στην παραλία το δεύτερο, μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, μεγάλο έγκλημα, διατύπωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Ντερέκας. «Δεν μιλήσαμε καθόλου. Δεν μίλησε κανένας» τόνισε και πρόσθεσε ότι παρόλο που είχε τεθεί ζήτημα να απομακρυνθεί η εταιρεία από την παραλία, αυτό δεν έγινε από τη Δημοτική Αρχή.

Όσον αφορά τα πρόστιμα, ο κ. Ντερέκας υποστήριξε ότι όσα πρόστιμα έχουν υποβληθεί σε ανάλογες εταιρείες δεν έχουν εισπραχθεί ποτέ από το Δήμο Μοσχάτου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον κ. Δαμηλάκο. Καταλήγοντας πάντως ο κ. Ντερέκας δήλωσε ότι έχει καταλάβει πολλά πράγματα, θέτοντας ταυτόχρονα και το ζήτημα των ανείσπρακτών προστίμων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τόνισε ότι «θα μιλήσω όταν πρέπει να μιλήσω, που λέει και το τραγούδι».

Δαμαηλάκος :Τα διεκδικούμε όλα Μετά τα παραπάνω το λόγο πήρε και πάλι ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Δαμηλάκος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος όταν επιβάλει πρόστιμα τα διεκδικεί μέχρι τελευταίας κεραίας. «Δεν υπάρχουν πρόστιμα μη διεκδικήσιμα. Καλό θα είναι να αντιλαμβανόμαστε αυτά που μας λένε οι υπηρεσιακοί παράγοντες και να μην τα μεταφράζουμε όπως μας συμφέρει» σημείωσε μεταξύ άλλων και επισήμανε ότι ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου διεκδικεί μια σειρά προστίμων, όπως από τον ΟΣΕ και από τη ΔΕΛΤΑ. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι τα πρόστιμα που υπάρχουν από τον πρώην Δήμου Μοσχάτου υφίστανται. «Το γεγονός ότι έχουν γίνει οι διαδικασίες είσπραξης αυτών των πραγμάτων, δέσμευση ΑΦΜ, ό,τι πρέπει δηλαδή, αυτά έχουν γίνει» διαβεβαίωσε και υπογράμμισε ότι η διοίκηση έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές στις υπηρεσίες.

Παρατήρησε επίσης ότι έχουν γίνει τέσσερις έλεγχοι στα τρία χρόνια, που έχουν ξεσκονίσει το Δήμο και δεν έχει βρεθεί ψεγάδι. «Δεν καταλαβαίνω λοιπόν κύριε Πρόεδρε σήμερα να ερχόσαστε και να κάνετε αυτή την τοποθέτηση, η οποία αν μη τι άλλο, με προσβάλει προσωπικά» επισήμανε.

Ευθυμίου: Όλα στο “»φως»
Να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλοι οι φάκελοι των υποθέσεων που φαίνεται ότι υπάρχουν ανείσπρακτα πρόστιμα, ζήτησε ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου. «Δεν θέλω να αφήνεται καμία σκιά» επισήμανε. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον όσον αφορά τα τετραγωνικά μέτρα έχουν επιβληθεί όλα τα επιπλέον, με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει εισπράξει πάρα πολλά χρήματα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εισπραχθεί το πρόστιμο τουλάχιστον από τις υπηρεσίες, γιατί είναι ποινικό για τον ταμία» τόνισε.

Σημειώνεται τέλος ότι από την πλευρά των υπηρεσιών, διατυπώθηκε η άποψη ότι πολλά πρόστιμα «χάνονται» εξαιτίας του νόμου για τα αυθαίρετα, ξεκαθαρίζοντας ότι γι’ αυτό δεν φταίει η πολεοδομία. Επισημάνθηκε τέλος, σχετικά με τα έργα στην παραλία, ότι έχει δοθεί εντολή διακοπής των εργασιών.

Πηγή: Newsta

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μάλλον μη στήριξη του Δημάρχου στον Θανάση (που δεν το πιστεύω) στις Περιφερειακές εκλογές τον έχει εξοργίσει και λέει όλο μλκs.

    Ο Ντερεκας τώρα που έφυγε από τον Δήμο (επιτέλους κατα την γνώμη μου πάντα) πολλά τραγούδια λεεί όμως καλό είναι να μην ξεχναει τα 30 χρόνια που βρισκεται στην Δημοτική αρχή. Μην τρελαθούμε τώρα. Τι έκανε στο έγκλημα της παραλίας όπως λεεί το 2004 επι Παπαντώνη; Δεν άνοιξε ρουθούνι τότε απ’οσο θυμάμαι. Τσάμπα μάγκες…

    Όταν πέρνεις το 1000αρικάκι μουγκα στην στρούγκα όταν σταματάει, επαναστάτης. Όλοι τελικά ίδιοι είναι..

    • Σιγά ρε Γιάννη το χιλιαρικάκι;
      Από το σχολείο πιο πολλά έπαιρνε.
      Βρήκες εσύ την αιτία.Χάνει το υπέρογκο ποσό των 1000€ και έχει αρχίσει την επίθεση.Φοβερό επιχείρημα.

  2. O Ντερέκας έχει τεράστια ιστορία και προσφορά στην πόλη, με τα καλά του και τα κακά του πάντα.
    Μην τα μηδενίζουμε όλα όμως

  3. Ο κύριος Ντερέκας είναι για την πόλη μας ένα πρόσωπο – σύμβολο της αντίληψης που οδήγησε πρώτα την κοινωνία και ύστερα την οικονομία στη σημερινή καταστροφή. Τέτοια πρόσωπα υπάρχουν πολλά και όλα έχουν τουλάχιστον δύο κοινά χαρακτηριστικά. Δε διαθέτουν έστω τη στοιχειώδη ευθιξία και πιστεύουν ότι είναι τόσο έξυπνοι και μάγκες και αλάνια ώστε να μπορούν με τους ελιγμούς τους να επιβιώνουν ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Δεν αργεί η ημέρα που όλοι θα τους αντιμετωπίζουν ως γραφικούς, αν δεν το κάνουν ήδη. Φίλε Θανάση πάρε απόφαση ότι για όλους έρχεται η φάση της ακμής αλλά, κατά τρόπο φυσικό, και η φάση της παρακμής. Κι αν έχεις κατά νου να τραβήξεις κατά την ποταμιά του Σταύρου να είσαι βέβαιος ότι πιο πιθανό είναι να στηρίξει για Δήμαρχο το παπάκι (αυτό που πάει επίσης στην ποταμιά) παρά πρόσωπα όπως εσύ που έχουν χαρακτηρίσει μια εποχή.

  4. Θα ήθελα να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους. Κανείς εκ των ριζωμένων ακόμα και σήμερα ΠΑΣΟΚΩΝ δεν μπορούν να ομιλούν. Εποχές αρπαχτείς, πελατειακού κράτους και λαμογιας έκαναν Κάποιους να πλουτίσουν. Από ένα τζιν στις εποχές του 90 μετατράπηκαν σε κουστούμια Αρμάνι μέχρι το 2000. Δεν θα μπω στην διαδικασία το γιατί ο Θανάσης Τώρα αντέδρασε, όλοι (που γνωρίζουμε τα παραπολιτικά) ξέρουμε γιατί έγινε. Επίσης ξέρουμε οτι κάποιοι πλακώθηκαν στο ξύλο όταν έθιξαν τον Χοντρό Βενιζέλο διότι προσβλήθηκαν. Οι ίδιοι μας λένε για εγκλήματα κτλ.

    Το Μόνο σίγουρο είναι ότι η παράταξη του Ευθυμίου έχει στους κόλπους της “παιδιά” ριζωμένα στο ΠΑΣΟΚ ακόμα και σήμερα, παιδιά του Παπαντώνη που κατάφεραν μέσα σε ένα πελατειακό κράτος να βγαίνουν ακόμα και πρώτοι στο ψηφοδέλτιο το 2014. Απορώ με τους πολίτες. Απορώ γενικά με τους Έλληνες.

    Ο Ανδρέας θα γίνει μάγκας αν τηρήσει την δέσμευση του 2011 ότι αυτή θα είναι η τελευταία του 5ετία και καθαρίσει πριν φύγει όλους αυτούς που κάθονται τώρα και …χρόνια σφηνωμένοι στις καρέκλες τους.
    Αν όντως φύγει δεν έχει να χάσει τίποτα, κάθε άλλο θα αναγνωριστεί και από τους αντιπάλους του. Την προηγούμενη τετραετία το καταλαβαίνω ότι δεν μπορούσε να πειράξει κανέναν γιατί ήξερε ότι θα του έσκαβαν τον λάκκο . Τώρα είναι ευκαιρία.

    Όσο για την παραλία για να είμαστε δίκαιοι, παραχωρήθηκε στην ουσία επι Παπαντώνη μέσω πιέσεων ή άγνοιας λέω εγώ των συνεπειών.

    • Πνευματικό Κέντρο και Αθλητισμό εννοείετε ;

      Πολλά κύπελα.Πολλές κορδέλες.

      Γιώργος κερνάει – Αντώνης έπινε.

  5. ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΣΚΛΗΡΑ.
    ΔΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΣΙΛΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΥΤΕ ΞΥΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ.ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΤΥΠΑΝΕ ΤΗ ΚΑΡΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΚΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΦΟΥΛ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ