matthitikoFestival-2015
Για 24η συνεχή χρονιά διεξάγεται ο επιτυχημένος θεσμός του Μαθητικού Φεστιβάλ στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Στο μαθητικό φεστιβάλ συμμετέχουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, αλλά και οι καλλιτεχνικοί φορείς του Δήμου.

Για δύο περίπου μήνες, από τα τέλη Απριλίου έως το τέλος του Ιουνίου, το Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), το Σινέ “Νέα Μασκώτ” στον Ταύρο (Λεωφ. Κων/λεως 2), αλλά και άλλοι χώροι στις Δημοτικές Κοινότητες Μοσχάτου και Ταύρου θα φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και χορευτικά δρώμενα, εικαστικά και εκθέσεις, καθώς και παραστάσεις θεάτρου σκιών.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

Την Τετάρτη στις 29 Απριλίου 2015, στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στο Μοσχάτο, το Μαθητικό Φεστιβάλ ξεκινάει δυναμικά με τη θεατρική παράσταση:

“Πολύ κακό για το τίποτα” του Shakespeare, ανεβασμένο σε αγγλική απόδοση από το 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου. Καλλιτεχνική υπεύθυνη: Σοφία Ματσκαλίδου.

Επίσης θα παρουσιαστούν τα θεατρικά δρώμενα:

“Η κουδούνα στην ουρά της γάτας”, ένα παραμύθι του Αισώπου από τους μαθητές του Α3. Καλλιτεχνική υπεύθυνη: Χριστίνα Σαμαρά.

“Οι μουσικοί της Βρέμης”, ένα μονόπρακτο στη γαλλική γλώσσα των αδελφών Γκριμ από τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου. Καλλιτεχνική υπεύθυνη: Βασιλική Κόρακα

Όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr.

O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το Φεστιβάλ: “Για άλλη μία χρονιά τα σχολεία και οι φορείς του Δήμου μας ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα πλούσιο φεστιβάλ με παραστάσεις, εκθέσεις και χορευτικά δρώμενα, ικανό να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους και να τους ταξιδέψει για λίγο στο χώρο της φαντασίας. Ας επιβραβεύσουμε, λοιπόν, όλοι τη δουλειά των παιδιών μας με την παρουσία μας σε αυτή τη γιορτή, όλες τις μέρες της διεξαγωγής του. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι γονέων, οι καλλιτεχνικοί φορείς του Δήμου και όλοι όσοι στηρίζουν τη διεξαγωγή αυτού του μεγάλου φεστιβάλ που διαγράφει χρόνια τώρα την δική του πορεία στην πόλη μας.”

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ