Μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Αντώνης Μπούτσης, στο θέμα της υπογειοποίησης του Προαστιακού του Ταύρου από αυτή που αρχικά είχε.

Συγκεκριμένα, το 2013 απέρριπτε την ιδέα της υπογειοποίησης του Προαστιακού, ενώ τώρα εμφανίζεται ως φανατικός υποστηρικτής της. Με λίγα λόγια, όταν ανήκε στην παράταξη του Ανδρέα Ευθυμίου, δεν ήθελε την υπογειοποίηση, ενώ τώρα ισχύει το άκρως αντίθετο.

Όλα αυτά συζητήθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου που έγινε στον Ταύρο την Πέμπτη 29 Μαρτίου.

Στην τελευταία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που έγινε στον Ταύρο για αυτό το θέμα, ο Αντώνης Μπούτσης, που έχει δημιουργήσει παράταξη με σκοπό την κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, προσκαλούσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την συνεδρίαση γράφοντας τα εξής:

Δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος, καλούμε τους πολίτες να παρευρεθούν, να ενημερωθούν και να διατρανώσουμε όλοι μαζί την θέληση αλλά και την ανάγκη της Κοινωνίας, για την υπογειοποίηση των γραμμών του Προαστιακού, στον Ταύρο!

Η πολιτεία το οφείλει αυτό στον Ταύρο και στον Δήμο μας!!
Και με την προυπόθεση να μην μείνουμε μόνο στα λόγια…

Ας δούμε όμως και τι έλεγε λίγα χρόνια πριν, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου που είχε γίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για το ίδιο θέμα, στις 8/7/2013 (απόσπασμα από τα επίσημα πρακτικά του Συμβουλίου):

Δεν χρειάζεται να δαπανηθούν όλα αυτά τα εκατομμύρια, αν τεχνικά το πρόβλημα είναι ανυπέρβλητο της υπογειοποίησης. Ας λειτουργήσει έτσι όπως λειτουργεί σήμερα, έχει ενσωματωθεί στη ζωή της πόλης, ας γίνουν οι βελτιώσεις ασφάλειας και οι περιβαλλοντικές που πρέπει να γίνουν, ας φυτευτούν κάποια δεντράκια αριστερά και δεξιά, ας μειώσουμε λιγάκι την όχληση που δημιουργείται από τον όποιο θόρυβο.
(…)
Αφου εξετάσουμε και ακόμα αυτή τη λύση της υπογειοποίησης που εγώ προσωπικά κάμφθηκα από τις απόψεις τόσων μηχανικών και μηχανικών που έχουν μια ιστορία θετική για την πόλη, αλλά να διερευνηθεί κι αυτά γιατί και ο Γρηγόρης (Σωπάκης) ως μηχανικός έβαλε κάποια ζητήματα.

Στα πλαίσια αυτά, να πούμε ότι μπράβο που αυτό το θέμα αναδείχθηκε, συζητήθηκε και οι πολίτες αυτής της γειτονιάς, η Δημοτική Αρχή έκανε το αυτονόητο, αγκάλιασε το κίνημα που παλιότερα υπήρχε γι’ αυτό το θέμα και το έκανε κεντρικό ζήτημα της πόλης.

Είναι σίγουρα εντυπωσιακή η μεταστροφή στην άποψη του κ. Μπούτση από τότε που ήταν απλός δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής μέχρι τώρα που είναι εν δυνάμει υποψήφιος Δήμαρχος για το θέμα της υπογειοποίησης του Προαστιακού στον Ταύρο.

Προφανώς είναι δικαίωμα όλων μας να αλλάζουμε άποψη για οποιοδήποτε θέμα, εάν υπάρχουν τα κατάλληλα επιχειρήματα να μας μεταπείσουν. Το 2013, όπως ο ίδιος ο κ. Μπούτσης αναφέρει, κάμφθηκε από τις απόψεις των μηχανικών που επιχειρηματολογούσαν κατά της υπογειοποίησης. Προφανώς τώρα, που είναι υπέρ της υπογειοποίησης, άλλα επιχειρήματα των έπεισαν ώστε να αλλάξει γνώμη. Γιατί δεν αναφέρει ποια είναι αυτά;

Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, είτε είναι από το Μοσχάτο είτε από τον Ταύρο, έχουν μια τεκμηριωμένη άποψη για τα σημαντικά ζητήματα της πόλης, όποια και αν είναι αυτή η άποψη, και ότι δεν αλλάζουν τις απόψεις τους προκειμένου να κερδίσουν κάποιες ψήφους. Αυτές οι αντιλήψεις ανήκουν στο παρελθόν και καλό είναι να ξεπεραστούν και από τους τοπικούς πολιτικούς.

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αφήστε τα παιχνίδια με τον προαστιακό και τα μικροπολιτικά σας συμφέροντα. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που μπροστά του το αίτημα υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ ακούγεται ως αστείο. Έχετε καταλάβει ότι πολλοί δρόμοι του Ταύρου έχουν μετατραπεί σε κεντρικές λεωφόρους; Όλοι εσείς οι μηχανικοί κι οι τεχνοκράτες έχετε αναρωτηθεί για τους κινδύνους που διατρέχουν οι πολίτες όταν σε δρόμους που κατασκευάστηκαν πολλές δεκαετίες πριν περνούν καθημερινά χιλιάδες οχήματα κι εκατοντάδες νταλίκες; Για τα παιδιά που καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα διασχίζοντας δρόμους με μεγάλη κίνηση για να πάνε στα σχολεία τους; Για το καυσαέριο που εισπνέουν καθημερινά οι κάτοικοι; Ο προαστιακός σας πείραξε.

 2. Απάντησε ο Αντωνάκης:

  Γνωστό blog της πόλης, που συνδέεται με μετακλητό, αμειβόμενο σύμβουλο του Δημάρχου, προσπαθεί με σημερινό του ανυπόγραφο δημοσίευμα, να με εμφανίσει ως ανακόλουθο, σε σχέση με την υπογειοποίηση των Γραμμών του Προαστικού στον Ταύρο!
  Επικαλείται λοιπόν, τοποθέτηση μου σε Δ.Σ, που αφορούσε το θέμα, τον Ιούλιο του 2013.

  Χωρίς να αμφισβητώ την ακριβή μεταφορά της τότε τοποθέτησης μου, είναι αλήθεια ότι είχα εκφράσει προβληματισμούς για την υπογειοποίηση, υπό το καθεστώς μάλιστα των απόψεων πολλών μηχανικών που τοποθετήθηκαν για τη δυσκολία του εγχειρήματος.

  Το δημοσίευμα βέβαια, σκοπίμως «ξέχασε» να μεταφέρει τα δεδομένα εκείνης της εποχής:

  – Ο Δήμος, με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, είχε χάσει λόγω εκπρόθεσμης προσφυγής, τη δυνατότητα να διεκδικήσει νομικά την υπογειοποίηση.
  – Η ΕΡΓΟΣΕ δεν είχε ιδιωτικοποιήσει τότε τον Προαστιακό και η συχνότητα των δρομολογίων δεν ήταν η σημερινή.
  – Δεν είχαν τοποθετηθεί αυτά τα αντιαισθητικά μεταλικά ή άλλου τύπου ηχοπετάσματα, που ανέδειξαν και ουσιαστικά το πρόβλημα της διχοτόμησης.

  Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός σας αγαπητοί φίλοι…
  Αναζητήστε πιό πρόσφατες, (μηνός), δηλώσεις στελεχών της Δημοτικής Αρχής, που αλληλοσυγχαίρονταν, με κοινό παρανομαστή τον ρεαλισμό της μη υπογειοποίησης, όταν μάλιστα είναι σε εξέλιξη η νέα δικαστική προσφυγή του Δήμου για το θέμα!

  ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

  1. Συγχαρητήρια στο site για την σωστή πληροφόρηση άλλη μια φορά, αφού και ο Αντωνάκης σας επιβεβαιώνει.

  2. Τι σχέση τα υπόλοιπα που λέει; Εδώ το θέμα μας είναι η υπογειοποίηση. Οι μηχανικοί τον έπεισαν το 2013, τι σχέση έχει η νομική διεκδίκηση και τα ηχοπετάσματα; Ο προαστιακός είναι στο ίδιο σημείο από το 2013, ή θα υπογειοποιηθεί ή όχι. Δεν άλλαξε θέση ο προαστιακός, μόνο ο Αντωνάκης.

  3. Όταν προχτες του τα’λεγε ο Ευθυμίου, ήταν κυρία. Τώρα θυμήθηκε να «απαντήσει». Γιατί; Επειδή τώρα το διάβασε όλη η πόλη; Ή μήπως επειδή στην προχθεσινή συνεδρίαση του έφευγαν οι δικοί του πριν καν τελειώσει;

  4. Αν ψάξετε λίγο ακόμα θα βρείτε πολλές κωλοτούμπες…..

 3. για αυτο λοιπον, του χρονου που ειναι οι εκλογες στους δημους, θα πουμε αυτα που πρεπει εκει που πρεπει….
  ολη η δυναμη μας ειναι αυτο που ριχνουμε στην καλπη και οχι τα σχολια στα blogs….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here