Την απόφαση να δώσει το όνομα του πρόσφατα εκλιπόντος σκηνοθέτη, Θεόδωρου Αγγελόπουλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην χθεσινή συνεδρίασή του.

Η πρόταση έγινε από τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από το Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Βασίλης Σπανάκης, πρότεινε η κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου να ονομαστεί «Θανάσης Βέγγος», προς τιμήν του μεγάλου μας κωμικού, πρόταση η οποία θα συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το Πολιτιστικό μας Κέντρο ‘βαφτίστηκε’, αλλά τ’ όνομα που του δόθηκε, και τ’ άλλο που προτάθηκε, δεν αναφέρονται σε πρόσωπα που ’χαν σχέση με το Μοσχάτο. Ήταν ευκαιρία να διαλέξουμε ένα απ’ όσους αξιόλογους έζησαν στον τόπο μας, όπως: ‘Παύλος Νιρβάνας’, μεγάλος λογοτέχνης που ασχολήθηκε με όλα τα είδη του λόγου, ακαδημαϊκός και αρχίατρος στο πολεμικό ναυτικό. Για κάποιο καιρό έζησε εδώ, στον ‘Πύργο’, γωνία Πίνδου και Αγ. Κωνσταντίνου. Ή ‘Ρένα Κυριακού’, διάσημη πιανίστρια. Έδωσε ρεσιτάλ σε πολλά μέρη του κόσμου και γύρισε δίσκους κλασικής μουσική με ξεχωριστή δεξιοτεχνία. Έμεινε κι εκείνη αργότερα στον ίδιο ‘Πύργο’. Ή ‘Γιάννης Παπαϊωάννου’, ο μεγάλος λαϊκός μας συνθέτης. Αγαπούσε τον τόπο μας και παντρεύτηκε μοσχατιώτισσα. Στην Κατοχή τραγουδούσε στο ‘μαγαζί ‘ του Καπίρη (στη Λεωφόρο). Συνέθεσε εδώ το πασίγνωστο συρτό του για τον μοσχατιώτη ‘Καπετάν Αντρέα Ζέππο’, ο οποίος καθότανε στην οδό Αθανασίου Διάκου. Αυτά πρόχειρα. Ίσως υπάρχουν κι άλλοι…

  2. Καλησπέρα καλησπέρα

    Πολιτιστικό Κέντρο της Δεκαετίας….τους ολυμπιακούς αγώνες πιο γρήγορα τους οργανώσαμε….
    Πάντως σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα….θα τιμούσα ένα παιδί από τον τόπο μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here