Την απόφαση διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της στον Ταύρο ανακοίνωσε η Froneri Hellas, σε μια προσπάθεια ανασχεδιασμού της ζημιογόνου εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Froneri Hellas είναι ζημιογόνος, η εταιρεία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον. Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 συναδέλφους. Η εταιρεία αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει. Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η εταιρεία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν. Επισημαίνεται ότι η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της Froneri Hellas».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά των συναινετικών αποχωρήσεων είναι σημαντικά ανώτερα από τις αποζημιώσεις που ορίζει ο νόμος. Για όσους εργάζονται στην εταιρεία μέχρι και 16 χρόνια οι αποζημιώσεις τους θα είναι διπλάσιες από αυτό που ορίζει ο νόμος ενώ για όσους έχουν 16 χρόνια και πάνω θα είναι 2, 5 φορές τα νόμιμα. Όλα τα ποσά έχουν ευνοϊκή φορολογία, δεν έχουν άλλες κρατήσεις και καταβάλλονται εφάπαξ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Froneri Hellas. Σταθερός στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές. Για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, η εταιρεία προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της. Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα. Με τη νέα λειτουργική δομή η εταιρεία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και εστιάζει: στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς, στην διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς καθώς και στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον».

Η Froneri Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της Frobneri International Plc. Με πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δις ευρώ, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 22 χώρες και έχει εγκαταστάσεις κυρίως σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Φιλιππίνες και Νότιο Αφρική. Πρόκειται για μια νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από την κοινοπραξία της Nestlé και της R&R και δραστηριοποιείται στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου. Η Nestlé και η PAI θα μετέχουν ισομερώς στο κεφάλαιο της κοινοπραξίας.

Από τη Nestlé Hellas, διευκρινίζεται ότι δεν συμμετέχει στην εταιρεία και ότι πρόκειται για συνεργασία της μητρικής εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Με αφορμή την επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της εταιρείας Froneri Hellas στον Ταύρο, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζομένους:

«Μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία Fronieri Hellas (πρώην Nestle) σχετικά με την επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της στον Ταύρο, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου για την απώλεια αρκετών θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το κλείσιμο του εργοστασίου αναμένεται να επηρεάσει τις οικογένειες των εργαζομένων συμπολιτών μας από τον Ταύρο.

Ιδιαίτερα τη σύγχρονη εποχή, η ανακοίνωση για την παύση λειτουργίας του εν λόγω εργοστασίου, όσο και οργανωμένο πλαίσιο στήριξης των εργαζομένων φαίνεται να διαθέτει, δεν μπορεί παρά να μας αφήνει ανήσυχους. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, όπως οφείλουμε να κάνουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα με επιπτώσεις στην πόλη μας και στους συμπολίτες μας. Οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να στηρίξουν  τους πρώην εργαζομένους του εργοστασίου και τις  οικογένειες τους που ενδεχομένως  χρειαστούν την αρωγή μας»

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει καταντήσει τραγικά γελοίο όλο αυτό και όσο θα συνεχίζεται η κατρακύλα της χώρας, τόσο πιο πολλές επιχειρήσεις θα κλείνουν. Στο βωμό του πελατειακού κράτους που συντηρεί το Δημόσιο, καθημερινά πτωχεύουν επιχειρήσεις και απλοί πολίτες. Όσες από αυτές μπορούν, τα μαζεύουν και φεύγουν. Το ανάπηρο σύστημα το μόνο που είναι σε θέση να κάνει, είναι να συντηρεί Καρανίκες και υπεράριθμες καθαρίστριες. Αρκεί να εξασφαλίζονται ψηφαλάκια για τις εκλογές. Που είναι η ανάπτυξη που προσπαθούν οι απατεώνες που κυβερνούν να μας πείσουν ότι έρχεται; Στα λουκέτα και στην ανεργία; Το πιο τραγικό όμως όλων είναι ότι δεν ανοίγει ρουθούνι. Έχουν αράξει όλοι στους καναπέδες κι αποχαυνώνονται στην τηλεόραση. Άρα μάλλον μας αξίζει ότι παθαίνουμε, συνεπώς καταπιείτε το κι αυτό, μη μιλάτε. Όλα καλά πάνε. Το Δημόσιο αλώβητο συνεχίζει να καταστρέφει την οικονομία, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, αλλά εμείς κοιτάμε πως θα ενσωματώσουμε τους λαθρομετανάστες στη σάπια κοινωνία μας.

      • Βολεμένος;;; Άσε να μαντέψω. Στη δημαρχία από τα 18 σου, διάλειμμα 2 ωρών το πρωί και σπίτι στις 3 το μεσημέρι. Άει… πάγαινε από ‘δω ρε…

        • Στον “ιδιωτικό” τομέα από τα 13 μου, φυσικά χωρίς ένσημα, στα 60 μου άνεργος χωρίς τα προσόντα για σύνταξη. Τελευταία πράξη της ανεργίας μου τα προσωπικά δάνεια του “αφεντικού” και το εύκολο θύμα ο υπάλληλος, δηλαδή εγώ, όπως και οι 102 της fronieri. Τόσα χρόνια σαν ΔΕΛΤΑ δεν είχε ΠΟΤΕ πρόβλημα. Τώρα που την πήραν τα καινούργια αφεντικά προφανώς βρήκαν μικρότερα μεροκάματα στην fyrom ή στην Αλβανία και την κάνουν. Δηλαδή η όποια Ελληνική κυβέρνηση τι θα πρέπει να κάνει κατά την άποψή σου? Δεν έχεις καταλάβει (ακόμα) ότι οι καλοί πελάτες κάποτε ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και αυτοί κάνανε τζίρο στα μαγαζιά? Και καλοί πελάτες του δημοσίου με τα θαλασσοδάνεια ήταν οι “επιχειρηματίες” που τόσο υπερασπίζεσαι? Λες και επί πασοκ και νδ δεν έκλειναν επιχειρήσεις και μάλιστα βιομηχανίες πρώτης σειράς. Να σου θυμίσω την pirelli ας πούμε? Αλλά για να πεις τις κοτσάνες σου κι ότι για όλα φταίνε οι τωρινοί ανακατεύεις έναν αχταρμά όλα. Η ανάπτυξη που λες πηγαίνει όπου έχει χαμηλό κόστος, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι την νοιάζει ούτε τίποτα σχετικό. Βέβαια ξέρω ότι χάνω τα λόγια μου αλλά το ΡΕ στο επιστρέφω σαν ανάξιος να το δεχθώ. Και μη κρύβεσαι πίσω από τις λέξεις, πες μας για την εγκληματική οργάνωση στην οποία πιστεύεις για να ξέρουμε και με ποιον έχουμε να κάνουμε. Άντε και καλά κελιά “σύντροφε”!

  2. Αυτός που δεν έχει καταλάβει τίποτα, φοβάμαι ότι είσαι εσύ. Αν πιστεύεις αυτά που λες παραπάνω, τότε όντως χάνεις το χρόνο σου. Όχι με μένα, με οποιονδήποτε κάτσεις να συζητήσεις αυτά που πιστεύεις. Θα έπρεπε στα 60 σου να γνωρίζεις ήδη ότι επιχειρηματικότητα κι οικονομία πάνε μαζί. Δεν μπορεί η πρώτη να είναι στα τάρταρα και να περιμένουμε απ’ τη δεύτερη να ακμάζει. Αυτά τα λένε οι ψεύτες που κυβερνάνε και τα δέχονται οι ευκολόπιστοι (είδες πόσο ευγενικά το λέω) που τους ψηφίσατε. Όταν μια επιχείρηση κινδυνεύει, αρχίζουν οι περικοπές για να σωθεί. Έτσι γίνεται παγκοσμίως και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Το Δημόσιο δεν κινδυνεύει απλά, έχει ήδη χρεοκοπήσει. Παρόλα αυτά θυσιάζονται καθημερινά επιχειρήσεις για να πληρώσουν το τίμημα που αυτοί οι άθλιοι που κυβερνούν ονομάζουν “ανάπτυξη”. Μια ανάπτυξη με υπερφορολόγηση και πλήρη αδιαφορία για τους νεόπτωχους πολίτες ή τις επιχειρήσεις που καθημερινά ξεζουμίζουν. Με ανεργία και capital controls. Την ερώτησή σου τι θα πρέπει να κάνει η όποια ελληνική κυβέρνηση, μόνο ως αστείο μπορώ να την εκλάβω. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, η κυβέρνηση θα έκανε το παν να κρατήσει την επιχειρηματικότητα στα επίπεδα που πρέπει, να μειώσει τους φόρους και ταυτόχρονα να κόψει τις σπατάλες. Στη δική μας μπανανία, συντηρούμε το Δημόσιο γιατί τρέμουμε το πολιτικό κόστος και μεταθέτουμε το οικονομικό κόστος σε αυτούς που υποφέρουν. Έχε υπόψη σου (στο εξηγώ γιατί δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να το καταλάβεις) ότι με τον όρο επιχειρήσεις, αναφέρομαι σε κάθε είδους ιδιωτική πρωτοβουλία. Από startups των 2 ατόμων, μέχρι τους πολυεθνικούς κολοσσούς. Οι δεύτεροι απλά τα μαζεύουν και φεύγουν, οι πρώτοι πολύ πιο απλά καταστρέφονται. Και δεν είναι τα μεροκάματα που είναι φθηνότερα σε Αλβανία και Σκόπια, πάντα φθηνότερα ήταν. Είναι η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ που τους διώχνει. Το οικονομικό βάρος ενός κράτους υπό πτώχευση, τα συνδικάτα της βρωμιάς και της δυσωδίας, η γραφειοκρατία κι η έλλειψη υποδομών. Σε ΠΡΟΚΑΛΩ λοιπόν να μου πεις πως αντιμετώπισε η σημερινή κυβέρνηση όλα τα παραπάνω, πέρα από τα ψέματα που κατα καιρούς αμολάει στα δελτία τύπου. Έρχεσαι λοιπόν σε κάποιον που λέει ότι έτσι όπως πάμε μόνο καλά δεν πάμε, να του απαντήσεις τελείως ειρωνικά κι απαξιωτικά “τρικυμία εν κρανίω”. Τα βάζεις όλα ο ίδιος σε ένα τσουβάλι, επιχειρήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΕΛΤΑ, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης γινόντουσαν τα ίδια και γυρνάς στο τέλος και τολμάς να κατηγορήσεις αυτόν που πιστεύει το αντίθετο, ότι ανήκει σε εγκληματική οργάνωση! Δέχεσαι δεν δέχεσαι το “ρε” από μένα, είμαι σίγουρος ότι το ακούς πολύ συχνά από άλλους. Γι’ αυτό λοιπόν, άντε ΡΕ πάγαινε από δω!!

  3. Πρόσεξε τώρα αγαπητέ διαχειριστή του site τι έχει συμβεί. Δημοσιεύω μια απάντηση στο άρθρο με την άποψή μου, χωρίς να βρίζω κανέναν. Μετά από λίγες μέρες, βρίσκω μια εντελώς ειρωνική απάντηση και κάνω αυτό που δικαιούται να κάνει ο καθένας. Απαντάω στο ίδιο ύφος. Στη συνέχεια εισπράττω δεύτερη απάντηση που δεν είναι μόνο ειρωνική, αλλά με κατηγορεί ότι είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Εσύ αγαπητέ τι θα απαντούσες; Θα έλεγες κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που απάντησα κι επέλεξες να μη δημοσιεύσεις ποτέ; Θεωρείς ότι δεν δικαιούμαι να εξηγήσω σ’ αυτό τον άνθρωπο ότι τόσο αυτά που πιστεύει αλλά κυρίως αυτά για τα οποία με κατηγορεί ότι είναι εντελώς λάθος; Αν σε πείραξε τόσο πολύ το “ΡΕ” που του απάντησα, διέγραψέ το στην τελική! Δεν με νοιάζει να δημοσιεύσεις αυτή την απάντηση, αλλά την προηγούμενη που έκοψες. Αν πάλι δεν θέλεις να δημοσιεύσεις καμία, απόφαση δική σου είναι. Να ξέρεις όμως ότι η αλήθεια δεν κρύβεται.

  4. Ο πρώτος ανώνυμος χρησιμοποιεί το ρε σαν απάντηση σε ότι του γράφω και χρησιμοποιεί και τον όρο λαθρομετανάστες που νομίζω μια συγκεκριμένη μερίδα “ανθρώπων” χρησιμοποιεί. Συνεχίζω να σου επιστρέφω το “ρε” μιας και δεν ανήκει στο λεξιλόγιο μου. Το site αρκετά το ζαλίσαμε με τα λογοπαίγνια μας αλλά όταν κάποιος σε ειρωνεύεται δεν μπορείς να τον βρίζεις. Σου θυμίζω απλά την πρώτη σου απάντηση. Αν δεν είναι υβριστική τότε μάλλον δεν γνωρίζεις τι είναι βρισιά. Τώρα αν ανάπτυξη θεωρούνται οι δείκτες της οικονομίας τότε δικαιώνεις τους κυβερνώντες. Προσωπικά ανάπτυξη θεωρώ και τη δική μου οικονομική βελτίωση μιας και ανήκω στον παραγωγικό τομέα. Τα περί δημοσίου κλπ έχουν απαντηθεί σε χιλιάδες άρθρα και αναλύσεις. Το χρέος της Ελλάδας γνωρίζεις ότι κατά κύριο λόγο ήταν του ιδιωτικού τομέα και το φορτώθηκε μέσω των τραπεζών το δημόσιο. Άρα οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες “βοηθήθηκαν” εις βάρος του ΚΑΘΕ φορολογούμενου. Και τελικά η fronieri έχει πραγματικά πρόβλημα λόγω “αύξησης” της φορολογίας? Μα η φορολογία των επιχειρήσεων δεν αυξήθηκε τα δυο τελευταία χρόνια. Αντιθέτως, άρα άλλα πράγματα υπάρχουν από πίσω. Προσωπικά αν είχα μια επιχείρηση και παρουσίαζε πρόβλημα θα προσπαθούσα να την κρατήσω ανοιχτή αν πίστευα ότι το αντικείμενο της έχει “ψωμί” και δεν θα την έκλεινα. Αυτό κάνει ο υγιής επιχειρηματίας. Λοιπόν από μεριάς μου το κλείνω, ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε κοινό σημείο αλλά ειλικρινά το “ρε” δεν το ακούω όταν συζητάω τα παραπάνω με άλλους που έχουμε διαφορετικές απόψεις. Βέβαια δεν συχνάζω στο καφενείο αλλά ούτε και σε καφετέριες μιας και τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν τέτοιες σπατάλες. Προσωπικά τώρα πιστεύω ότι συνολικά το σύστημα της “ελεύθερης αγοράς” και του άκρατου φιλελευθερισμού υπέρ των οικονομικά ισχυρών δεν αποτελεί την λύση του προβλήματος. Και φυσικά όσο μετράει η γνώμη των πολλών μετράει και των λίγων. Αν τώρα αυτά που έγραψα ή υπαινίχθηκα σε πρόσβαλαν σου ζητάω συγνώμη αλλά όπως σου έγραψα στην αρχή προσβολή για μένα ήταν όλη η πρώτη σου απάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ