Το δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου που συνεδρίασε σήμερα (07/09/2014) το μεσημέρι, για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση μετά τις εκλογές του Μαΐου, εξέλεξε πρόεδρο του σώματος τον Αντώνη Μπούτση. Τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης καθώς και του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου πρότεινε – όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες – για πρόεδρο ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Ευθυμίου.

Ο κ. Μπούτσης ήταν ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος και έλαβε 19 ψήφους ενώ 13 ψηφοδέλτια ήταν λευκά η άκυρα (από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ιωσήφ Βενάκης).

Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Δημήτρης Ζώταλης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Άρη Κρεμμύδα. Ο κ. Ζώταλης εκλέχθηκε μετά από τρεις ψηφοφορίες λαμβάνοντας 11 ψήφους στην τελευταία ψηφοφορία.

Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Άκης Δείξιμος από την παράταξη της συμπολίτευσης καθώς οι συνδυασμοί «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ενωμένοι Πολίτες» που είχαν το δικαίωμα να εκλέξουν γραμματέα δεν πρότειναν κανέναν υποψήφιο. Ο Άκης Δείξιμος έλαβε 24 ψήφους υπέρ ενώ 8 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα η λευκά.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ο οποίος με μια σύντομη ομιλία, καλωσόρισε τους δημοτικούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο τους τονίζοντας ότι δεν περισσεύει κανείς στην προσπάθεια για την καλύτερη λειτουργία του δήμου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Άρης Κρεμμύδας με τη σειρά του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους δημοτικούς συμβούλους, τόνισε πως θέλει ένα δήμο μπροστάρη στη κρίσιμη περίοδο που έρχεται και επισήμανε πως η παράταξη του θα καταθέτει προτάσεις, χωρίς να κάνει άγονη αντιπολίτευση βοηθώντας σε μια καλή και γόνιμη θητεία του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μοσχάτου – Ταύρου τόνισε πως η παράταξη του θα είναι σταθερά παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει πάντα δίνοντας αγώνας για το συμφέρον του λαού και για την επίλυση των προβλημάτων του.

Ο Σταμάτης Καζαντζής επικεφαλής των «Ενωμένων Πολιτών» είπε με τη σειρά του πως η δημοτική του κίνηση συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των μικρών, καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

Όσον αφορά στην εκλογή του προεδρείου ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου προτείνοντας τον κ. Μπούτση για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τόνισε πως πρόκειται για ένα δημοτικό σύμβουλο που εκλέγεται για πολλές τετραετίες και πως έχει αποδείξει ότι είναι οργανωτικός και συνεπής, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις προηγούμενες θέσεις ευθύνης που είχε αναλάβει.

Ο κ. Μπούτσης μετά την εκλογή του ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και αυτούς που τον ψήφισαν και αυτούς που δεν τον ψήφισαν υπογραμμίζοντας ότι ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα δώσει ιδιαίτερη βάση στο τρίπτυχο Διάλογος – Δημοκρατία – Αποτελεσματικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ