Τα αίτια του φονικού τροχαίου που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην παλιά παραλιακή οδό στο Μοσχάτο, με αποτέλεσμα μια 41χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της και το μόλις εννέα ετών αγοράκι της να τραυματιστεί σοβαρά, ερευνά η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Τροχαία, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Μοσχάτου, δύο αυτοκίνητα που κινούνταν παράλληλα συγκρούστηκαν. Στη συνέχεια, το ένα από τα δύο οχήματα εξετράπη της πορείας του προς τα δεξιά, παρασύροντας ότι υπήρχε μπροστά του.

Το όχημα αυτό το οδηγούσε ένας 19χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται τώρα σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΧ διένυσε ορισμένα μέτρα ανεξέλεγκτο, «καβάλησε» το πεζοδρόμιο, χτύπησε μια κολώνα και παρέσυρε την άτυχη μητέρα και το παιδί της.

Ο 19χρονος δεν κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα του το οποίο σταμάτησε στη δεύτερη κολόνα του πεζοδρομίου της λεωφόρου Ποσειδώνος, αφήνοντας τους πάντες άφωνους από το τρομακτικό αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης πορείας του.

Αμέσως πολίτες έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες, ενώ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Η άτυχη γυναικά και ο νεαρός οδηγός μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ενώ το μικρό αγοράκι μεταφέρθηκε στο Παίδων. Δυστυχώς, λίγη ώρα αργότερα η άτυχη μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της.

Για τα αίτια του τροχαίου διενεργεί έρευνα η τροχαία Καλλιθέας.

Τι λέει ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου στο protothema.gr

«Είμαι συγκλονισμένος και βαθύτατα πικραμένος από το χθεσινοβραδινό δυστύχημα», ανέφερε αποκλειστικά στο protothema.gr ο 78χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο στο Μοσχάτο.

Ο συνταξιούχος του ΟΤΕ διευκρινίζει πως εκείνος οδηγούσε στην αριστερή λωρίδα όταν ξαφνικά κάτι τον χτύπησε πίσω δεξιά.

«Το αυτοκίνητο μου εκινείτο στην αριστερή λωρίδα. Ήμουν εντελώς μόνος στο δρόμο και πήγαινα στο σπίτι μου μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησα στο σπίτι της κόρης μου. Κάποια στιγμή νιώθω έναν δυνατό κραδασμό πίσω δεξιά στο αυτοκίνητο μου, σαν κάτι να με χτύπησε. Αυτόματα κοίταξα την δεξιά πλευρά μου όπου αντίκρισα ένα σύννεφο καπνού και σκόνης. Ήταν τρομακτικό. Είδα το αυτοκίνητο στην απέναντι μεριά του πεζοδρομίου. Δεν είδα την μητέρα και το παιδί, μετά το έμαθα», είπε συγκλονισμένος ο 78χρονος.

«Αφού έγινε το τροχαίο, φρενάρω το όχημα μου και κατεβαίνω για να πάω να βοηθήσω, αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή τηλεφωνώ στην τροχαία και στο ΕΚΑΒ. Στην συνέχεια, αφού έδωσα τα στοιχεία μου στην αστυνομία, έφυγα. Είμαι συγκλονισμένος από το συμβάν. Στα καλά καθούμενα να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Εύχομαι να γίνουν οι τραυματίες καλά», είπε με λύπη.

(Πηγή: protothema.gr)

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το αυτοκίνητο του 78 χρόνου που οδηγούσε αριστερά και μάλλον αργά νομίζεις ότι δεν είναι υπεύθυνο για την τραγωδία. Μετά τα 65 να παίρνουν τα διπλώματα από όλους αυτό έχω να πω. Δεν βλέπουν και δεν ακούν.

    • Μπράβο. Έλυσες το μυστήριο. Φταίει ο ηλικιωμένος που κρατούσε τιμόνι. Ο πιτσιρικάς που ποιος ξέρει πόσο έτρεχε, γράφοντας κανόνες και ασφάλεια στα παλιά του τα παπούτσια προσπερνώντας από δεξιά, δεν φταίει σε τίποτα. Ναι, φυσικά, μετά τα 65 να παίρνουν τα διπλώματα. Είναι όμως εξίσου επικίνδυνο να δίνουν διπλώματα στα 18. Δεν το λέω εγώ, το λένε τα στατιστικά. Ρώτησες μια ασφαλιστική εταιρεία πόσο επιπλέον επιβαρύνει κάποιο συμβόλαιο αν ο ασφαλιζόμενος είναι κάτω απ’ τα 25; Γιατί άραγε; 19 χρονών στο τιμόνι είναι κίνδυνος. Τι έφταιξε η άμοιρη γυναίκα και το παιδάκι της να πέσουν μπροστά στον ανεύθυνο αυτό άνθρωπο με μειωμένες ικανότητες οδήγησης; Ξέρω, θα μου πεις πως κι αυτός είναι σοβαρά. Με την διαφορά πως τα θύματα δεν έφταιξαν σε τίποτα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και με αφορμή τέτοια τραγικά γεγονότα, το κράτος ίσως πρέπει να αναθεωρήσει την ελαστική νομοθεσία. Κουράγιο στην οικογένεια. Εύχομαι τα τραύματα στο σώμα αλλά κυρίως στην ψυχή του παιδιού να επουλωθούν.

  2. Δεν είπα ότι ο 19 χρόνος δεν ευθύνεται αλλά με την λογική μου σαν οδηγός υποθέτω αν έτρεχε με τόσο μεγάλη ταχύτητα ο οδηγός του μπροστινού αυτοκινήτου θα είχε χτυπήσει στο τζάμι και από τι ξέρω δεν έπαθε τίποτα. Πρέπει να τηρείται το όριο ταχύτητας όπως σε άλλες χώρες και η αστυνομία να είναι στους δρόμους να επιβλέπει και όχι στα τυροπιτάδικα. Και επειδή είναι ακριβή η πεζογέφυρα ας βάλει πεζοφαναρα και κολονάκια κατά μήκος της παραλιακής ο δήμος. Κάτι πρέπει να κάνουμε το να κατηγορούμε ποιος ευθύνεται δεν βγάζει τίποτα.

    • Δεν ξέρω αν έτρεχε με τόσο μεγάλη ταχύτητα, όμως όπως όλα δείχνουν, δοκίμασε να προσπεράσει αντικανονικά. Αυτό και μόνο, σημαίνει έλλειψη οδικής παιδείας. Δυστυχώς, όπως πληροφορούμαι, έφυγε και το αγοράκι. Έμεινε πίσω ένας πατέρας κι ένα 6 χρονο κοριστάκι να πονάει για όλη του την ζωή. Αυτό είναι τραγικό δεν υπάρχουν λόγια. Τίποτα στον κόσμο δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Ας το καταλάβουν οι υπόλοιποι οδηγοί αυτό πριν είναι πολύ αργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ