530 πολίτες του Ταύρου και η Δημοτική Αρχή ζητούν την παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να δημιουργηθεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στον Ταύρο και να λειτουργήσει από τη νέα σχολική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της δημιουργίας του ΚΔΑΠ Ταύρου (για παιδιά 6-12 ετών) χρονολογείται από το 2016 και προσφυγές έχουν καθυστερήσει τη δημιουργία της δομής. Στο Μοσχάτο λειτουργεί αντίστοιχο ΚΔΑΠ από το 2013.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Την παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών ζητούν πολίτες και Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία του ΚΔΑΠ στον Ταύρο από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και την Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

530 πολίτες του Ταύρου, διαπιστώνοντας την προσπάθεια παρεμπόδισης της έναρξης των εργασιών δημιουργίας νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στον Ταύρο, η οποία έχει αποφασιστεί από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και την Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απέστειλαν υπόμνημα μέσω της Δημοτικής Αρχής στους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, με το οποίο ζητούν την παρέμβασή τους ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του νέου ΚΔΑΠ, για να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο η νέα δομή.

Το νέο ΚΔΑΠ, η δημιουργία του οποίου έχει αποφασιστεί από τον Φεβρουάριο του 2016, θα λειτουργήσει στο Σχολικό συγκρότημα επί των οδών Αγίας Σοφίας, Θράκης, Κορυζή, Τραπεζούντος, Κνωσσού, Ανδρούτσου και Χρ. Σμύρνης της πόλεως του Ταύρου, σε χώρο αναξιοποίητο από το 2007 (πρώην εργαστήριο ΕΠΑΛ, συνεργείο αυτοκινήτων), μετά τη μεταστέγαση του 3ου ΕΠΑΛ – ΤΕΕ, σε νέο κτήριο επί της οδού Εσταυρωμένου 5, στον Ταύρο.

Ο Δήμος Μοσχάτου–Ταύρου προκειμένου να παραχωρήσει την χρήση του ανωτέρω χώρου τήρησε νόμιμα όλη τη διαδικασία και έλαβε τη με αρθμ. 7/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Οι αποφάσεις του Δήμου εγκρίθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Κατά της απόφασης του Δ.Σ. η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ κατέθεσε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία απορρίφθηκε. Ακολούθησαν  δύο προσφυγές οι οποίες απορρίφθηκαν εκ νέου από την αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 152.

Παρά το γεγονός των νόμιμων ενεργειών του Δήμου μας και της έγκρισης της νομιμότητας των πράξεών του από τις αρμόδιες υπερκείμενες αρχές, η στάση μεμονωμένων ατόμων, συστηματικά παρακωλύει και παρεμποδίζει παρανόμως την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του ΚΔΑΠ, ώστε αυτό να μην λειτουργήσει ούτε στη σχολική περίοδο που λήγει, ούτε τη νέα σχολική περίοδο, όπως θα έπρεπε. Εάν επρόκειτο για αναγκαίο χώρο όπως διατείνεται η Διευθύντρια του Σχολείου, γιατί από το 2007 τον είχαν εγκαταλείψει;

Το νέο ΚΔΑΠ θα λειτουργεί μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου και θα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από την περιοχή του Ταύρου. Σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον, με τη στήριξη δασκάλων και καλλιτεχνικών υπευθύνων, οι μαθητές θα προετοιμάζονται για τα σχολικά τους μαθήματα, ενώ θα διδάσκονται ζωγραφική και μουσική, θα παίρνουν μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, σε εργαστήρια εκμάθησης Η/Υ, θα διδάσκονται χορούς, θα συμμετέχουν σε θεατρικά εργαστήρια, σε αθλητικές δράσεις και σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή των μαθητών στο ΚΔΑΠ του Ταύρου είναι δωρεάν, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων θα γίνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν θα παρέχονται γεύματα, ενώ θα λαμβάνουν και ιατρική μέριμνα. Τους θερινούς μήνες, με το τέλος της σχολικής χρονιάς, το ΚΔΑΠ θα διοργανώνει προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, στα οποία θα συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ τα παιδιά από τον Ταύρο.

Η καθυστέρηση της δημιουργίας του ΚΔΑΠ στον Ταύρο αποβαίνει εις βάρος της Τοπικής Κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη με συνημμένο το υπόμνημα των πολιτών του Ταύρου και τις υπογραφές τους, στις οποίες ζητάει την προσωπική παρέμβαση των Υπουργών προκειμένου να υλοποιηθεί η δημιουργία του ΚΔΑΠ στον Ταύρο, προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας, υπογραμμίζοντας πως όλοι μας οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών, που αξιώνουν από την Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία, Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη. Καλούμε, επίσης, όσους είχαν ή διατηρούν επιφυλάξεις για τη δημιουργία της δομής αυτής να κατανοήσουν την αναγκαιότητά της, αφού μόνο κοινωφελές αποτέλεσμα θα παράγει, όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο ΚΔΑΠ που λειτουργεί από το 2013 στο Μοσχάτο.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ… ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ; ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΑ 7 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ; ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    • Για το σκάνδαλο με τα κοτόπουλα διώκεται η ΜΚΟ Αλληλεγγύη. Ήταν η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής επί εποχής Χριστόδουλου. Κατηγορείται ότι πήρε κάποια εκατομμύρια, δεν θυμάμαι αν ήταν επτά, για να αγοράσει κοτόπουλα και να τα στείλει στο Ιράκ νομίζω, που τότε περνούσε ανθρωπιστική κρίση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφαγε τα λεφτά χωρίς να στείλει τα κοτόπουλα και κάτι λίγα που έστειλε ήταν σάπια. Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου η ΜΚΟ Αλληλεγγύη έκλεισε. Αργότερα η Αρχιεπισκοπή δημιούργησε τη ΜΚΟ Αποστολή η οποία δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο. Η ΜΚΟ Αλληλεγγύη παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη το περασμένο Φθινόπωρο. Δεν ξέρω αν δικάστηκε τελικά και τι απέγινε. Όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη είναι τα όσα έχει τύχει να διαβάσω στον τύπο.
      Όμως, από όλη αυτή την ιστορία φαίνεται πόσο άδικο έχουν όσοι λένε “Γιατί ανησυχείτε; Η ΜΚΟ Αποστολή δεν είναι μια οποιαδήποτε ΜΚΟ. Είναι της Εκκλησίας”. Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι μια ΜΚΟ μπορεί να είναι καλή μπορεί να είναι και κακή είτε είναι της Εκκλησίας είτε είναι οποιουδήποτε. Χωρίς να μπορεί κανείς να προσάψει κάτι στη ΜΚΟ Αποστολή, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι της Αρχιεπισκοπής, από μόνο του δεν αποτελεί εγγύηση.

  2. Να σας πω εγώ κύριε δήμαρχε γιατί
    έμεινε το κτήριο αναξιοποίητο από το 2007 όπως αναφέρετε.Επειδή ήταν γεμάτο από παλιά αυτοκίνητα,ανταλλακτικά και παλιό σίδερα που είχαν ξεμείνει από το ΕΠΑΛ και επειδή μέχρι το Πάσχα του 2013 υπήρχε το αμφιθέατρο που πραγματοποιούσαμε τις εκδηλώσεις μας.Απο τη στιγμή που το αμφιθέατρο έπαψε να υφίσταται μείναμε χωρίς αίθουσα εκδηλώσεων και η διευθύντρια μας η Κα.Γιαννελου που ανέλαβε το 2014 μας είπε ότι θα διαμορφώσει αυτή την αίθουσα για τις εκδηλώσεις μας.Μαθητές και καθηγητές δουλέψαμε(με δικά μας έξοδα)τη φτιάξαμε και το φθινόπωρο του 2015 ήταν έτοιμη.Εκεί τοποθέτησαμε το πιάνο μας και η χορωδία μας ξεκίνησε πρόβες και ενώ ετοιμαζόμασταν για την πρώτη μας εκδήλωση σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο Δήμος σκοπεύει να δώσει το χώρο σε μια Μ.Κ.Ο!

    Κρίμα οι κόποι μας.Απογοήτευση…αντί να επιβραβευτουμε για την πρωτοβουλία μας μας είπαν τι δουλειά έχετε και ανακατεύεστε και επειδή αντιδράσαμε γίναμε τα μεμονωμένα στοιχεία που εμποδίζουν την κατασκευή του Κ.Δ.Α.Π.

  3. Τα τελευταία χρόνια η ΜΚΟ Αποστολή είναι το μόνο που σας ενδιαφέρει. ..
    Αφήστε το σχολείο στην ησυχία του ωρε παιδιά και δες τε λιγο τις γειτονιές του Ταύρου…..

  4. Άλλαξε ο Μανωλιός;
    Δηλαδή μόλις η Αληλεγγύη έγινε Αποστολή πήρε άφεση αμαρτιών;

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228143
    Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

    ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
    Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι
    Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

    Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένα ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, ανάλογη του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο.

    Το σκάνδαλο με τα σάπια κοτόπουλα ήταν το κερασάκι στην τούρτα

    Το μέγεθος του σκανδάλου ξεπερνά κατά πολύ το φιάσκο με τους τόνους των σάπιων πουλερικών που ποτέ δεν έφτασαν στις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές (το 2006). Οπως προκύπτει από τα πορίσματα των διαχειριστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν και αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», το «μενού» των ατασθαλιών είχε πολλά… εδέσματα ελέω των χορηγιών της πολιτείας.

    Η υπόθεση έχει φτάσει στην ποινική αλλά και στην αστική Δικαιοσύνη και σύμφωνα με το συγκλονιστικό περιεχόμενο αγωγής που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας από τη «ΜΚΟ Αγάπη» (όπως εξαγνιστικά μετονομάστηκε η μη… κερδοσκοπική «Αλληλεγγύη», περνώντας πλέον επί ημερών αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος), οι επί τέσσερα χρόνια «διαχειριστές» των λεόντειων κονδυλίων που διέθετε το υπουργείο Εξωτερικών για ανθρωπιστικό έργο δεν εκτέλεσαν ποτέ τα σχετικά προγράμματα.

    Αντίθετα, φέρεται να κατασπατάλησαν εκατομμύρια για άσχετες προς το καταστατικό της Οργάνωσης πράξεις, όπως δωρεές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε Μητροπόλεις αλλά και για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του αειμνήστου αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Κόσοβο, ο οποίος με απόφασή του είχε εκχωρήσει υπερεξουσίες στον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΚΟ (η οποία τότε ανήκε αποκλειστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθήνας), Δημήτρη Φουρλεμάδη.

    Στο μεγάλο αμαρτωλό φαγοπότι στην «Αλληλεγγύη», για το οποίο τώρα εγκαλείται από την «Αγάπη» ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, φέρεται να θυσιάστηκαν ακόμη και χρήματα -εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ- που είχαν συγκεντρωθεί από εράνους υπέρ σεισμόπληκτων, επιδοτήσεις για την κατασκευή σχολείων και ορφανοτροφείων στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, αλλά και χρήματα της Ιεράς Συνόδου για τα θύματα του Λιβάνου.

    Σύμφωνα με τα πορίσματα των διαχειριστικών ελέγχων (της εκκαθάρισης προεδρεύει ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός), η συνολική ζημιά για τη ΜΚΟ της Εκκλησίας ανέρχεται στα 9.505.200 ευρώ! Από αυτό το τεράστιο ποσόν το ΥΠΕΞ ζητεί σήμερα με τις καταλογιστικές του πράξεις την έντοκη επιστροφή των προκαταβολών που εκταμίευε για τις φιλανθρωπίες που δεν γίνονταν, συνολικού ύψους με τις προσαυξήσεις 7.490.456,99 ευρώ.

    Παρά όμως το ηθικό, οικονομικό και προφανώς ποινικό μέγεθος του πολύκροτου σκανδάλου της Αλληλεγγύης, μια παρωνυχίδα του οποίου ήταν τα… σάπια κοτόπουλα, η σχετική αγωγή σε βάρος των φερομένων ως υπευθύνων που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο τον Αύγουστο του 2010 προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 10 Ιανουαρίου του… 2013!

    Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2009 μετά την αποστολή -σε Εισαγγελία και υπουργείο Εξωτερικών- των τελικών πορισματικών ελέγχων και όλων των σχετικών αποδεικτικών εγγράφων βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

    Σε ό,τι αφορά το ΥΠΕΞ, οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ κατέθεσαν και τον περασμένο Ιούνιο συμπληρωματικά στοιχεία, πλην όμως από πλευράς του υπουργείου δεν έχει κινηθεί καμιά διαδικασία καταλογισμού σε βάρος του φερόμενου ως πραγματικού υπεύθυνου της υπόθεσης.

    Πρόσφατα μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγκάστηκε να απευθυνθεί με επιστολή του στην Εισαγγελία της Αθήνας, παρακαλώντας για επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους. Καθώς, πέραν όλων των άλλων, το σκάνδαλο της «Αλληλεγγύης» έχει μπλοκάρει και το φιλανθρωπικό έργο της «Αγάπης», αφού το Δημόσιο δεν δίνει πλέον χρήματα για το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» (πρόγραμμα περίθαλψης ασθενών και ηλικιωμένων), συμψηφίζοντας το ποσό από τα κονδύλια που εξανεμίστηκαν.

    Η απόδοση ευθυνών

    Η αγωγή με την οποία διεκδικούνται τα απολεσθέντα εκατομμύρια στρέφεται σε βάρος των:

    * Δημήτρη Φουρλεμάδη, διευθύνοντος συμβούλου της «Αλληλεγγύης» από της ιδρύσεώς της το 2002 μέχρι τις 13/5/2008, στον οποίο είχαν περιέλθει όλες οι εξουσίες του Διοικητικού Συμβουλίου ύστερα από εντολή του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.

    * Γεωργίας Λυμπέρη, πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία αμισθί εργάστηκε στην «Αλληλεγγύη» από 13/9/2005 έως τον Ιούνιο του 2008 και της είχε ανατεθεί ο εσωτερικός έλεγχος των οικονομικών της ΜΚΟ και η παρακολούθηση της εκτέλεσης των διαφόρων προγραμμάτων των υπουργείων και μάλιστα του υπουργείου Εξωτερικών. Συνεπέγραφε τις επιταγές εξόδων της «Αλληλεγγύης» και γενικά ήταν το νούμερο 2 στην Ιεραρχία της.

    * Βασίλη Μαχαίρα, λογιστή και οικονομικού διευθυντή της «Αλληλεγγύης», ο οποίος ήλεγχε και συνυπέγραφε τις πληρωμές της «Αλληλεγγύης».

    Οπως αναφέρεται στην αγωγή, ο πρώτος εναγόμενος «ενήργησε με την άμεση και αναγκαία σύμπραξη των άλλων δύο».

    Ασύλληπτες ατασθαλίες

    Μετά τους διαχειριστικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν κι αφού ήδη το υπουργείο Εξωτερικών είχε ζητήσει λεπτομερή απολογισμό διαχείρισης, συγκροτήθηκε επιτροπή (στην οποια συμμετείχαν και οι Μητροπολίτες Ηλείας, Γερμανός και Σιδηροκάστρου, Μακάριος) ακροάσεως διατελεσάντων μελών του Δ.Σ. «Αλληλεγγύης» και λοιπών εμπλεκόμενων προσώπων. Στην επιτροπή δεν παρουσιάστηκαν οι Φουρλεμάδης (απέστειλε επιστολή), Λυμπέρη (απέστειλε εξώδικη δήλωση) και Μαχαίρας.

    Σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων της επιτροπής και το σχετικό της πόρισμα, που επισυνάπτονται στην αγωγή, καταλογίστηκαν ευθύνες στον:

    * Δημήτρη Φουρλεμάδη για:

    – Τον καταλογισμό από το ΥΠΕΞ των περίπου 6.700.000 ευρώ σε βάρος της «Αλληλεγγύης» από το πρόγραμμα των κοτόπουλων στο Ιράκ, καθώς το ποσόν των 5.600.000 ευρώ που έλαβε η «Αλληλεγγύη» ως πρώτη δόση από το ΥΠΕΞ και το οποίο ανέλαβε ολόκληρο δεν φαίνεται πού δαπανήθηκε.

    Λέγεται μάλιστα ότι δόθηκε ολόκληρο σε εφοπλιστή από τον οποίο λίγες ημέρες νωρίτερα είχε λάβει ισόποσο δάνειο προκειμένου η «Αλληλεγγύη» να επιστρέψει το ποσό στο ΥΠΕΞ, το οποίο είχε λάβει νωρίτερα ως προκαταβολή για παρόμοιο πρόγραμμα το οποίο επίσης δεν πραγματοποιήθηκε.

    Ευθύνεται λοιπόν και για τη δεύτερη προκαταβολή που έλαβε για δαπάνες εκτός προγράμματος «διά ανοίκειες δαπάνες», με συνέπεια η ΜΚΟ να μην έχει το ποσόν για να εκτελέσει το πρόγραμμα ή να επιστρέψει την προκαταβολή. Δεν ενημέρωσε μάλιστα τη νέα διοίκηση της «Αλληλεγγύης» για τον καταλογισμό του ΥΠΕΞ ώστε να πράξει τα δέοντα.

    – Ευθύνεται γιατί ενώ παρέλαβε κι άλλες προκαταβολές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ΥΠΕΞ για διάφορα άλλα προγράμματα δεν εκτελέστηκαν τα έργα, τα χρήματα δεν επιστράφηκαν στο ΥΠΕΞ ούτε βρέθηκαν στους λογαριασμούς της «Αλληλεγγύης».

    Ο κ. Φουρλεμάδης:

    – Προέβη -κατά τους ενάγοντες- σε αγορές υλικών ή εξοφλήσεις τιμολογίων δαπανών ξένων προς το έργο και τους καταστατικούς σκοπούς της «Αλληλεγγύης», όπως αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και δωρεά τους στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ή εξοφλήσεις τιμολογίων του Διορθόδοξου Κέντρου. Δαπανήθηκαν ακόμη μεγάλα ποσά άνω των 100.000 ευρώ για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του μακαριστού Χριστόδουλου στο Κόσοβο, αγορά αρχιερατικών εγκολπίων, σταυρών και ποιμαντικών ράβδων, κεριού εκκλησιών, ημερολογίων, έντυπων βιβλίων κ.λπ.

    – Αγόρασε 371.093 κιλά πουλερικά, αξίας 742.186 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στα ψυγεία χαλασμένα και δαπανήθηκαν κι άλλες 100.000 για την καταστροφή τους.

    – Το ίδιο συνέβη και με την αποστολή 70 τόνων ζυμαρικών στη Συρία απ’ όπου επιστράφηκαν ως ακατάλληλα.

    – Ελαβε από την Ιερά Σύνοδο 345.000 ευρώ για τα θύματα του Λιβάνου που τα χρησιμοποίησε για άλλους σκοπούς αλλοιώνοντας τα παραστατικά είσπραξης των επιταγών.

    – Μίσθωσε ακίνητα χωρίς να υπάρχει ανάγκη και τα ποσά κατέβαλλε η «Αλληλεγγύη».

    – Αγόρασε τέσσερα πολυώροφα ακίνητα δαπανώντας και τεράστια ποσά για τη διαρρύθμισή τους.

    – Ενώ ο έρανος για τα θύματα του τσουνάμι απέφερε 1.663.900,63 ευρώ, η «Αλληλεγγύη» παρέδωσε στο ΥΠΕΞ μόνο 1.355.000 ευρώ και δεν φαίνεται τι έγινε το υπόλοιπο των 308.000 ευρώ.

    – Στα έργα και τις ημέρες της «Αλληλεγγύης» επί ημερών Φουρλεμάδη προστίθενται -σύμφωνα με την αγωγή- προκαταβολές για προγράμματα όπως κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Β. Σουμάτρα Ινδονησίας, που δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς και η είσπραξη προκαταβολής για κατασκευή σχολείου-ορφανοτροφείου στην ίδια περιοχή, έργο που επίσης δεν εκτελέστηκε ποτέ. *

  5. ένας από τα διευθυντικά στελέχη της ΜΚΟ Αλληλεγγύη, παραμένει διευθυντικό στελεχος και της ΜΚΟ Αποστολή…. ο πατηρ Δημήτριος
    Μεγαλος ο έρωτας του Δήμου Ταύρου-Μοσχάτου με την ΜΚΟ Αποστολή. Της έχει παραχωρήσει μαγαζιά στην πλατεία Αττάλειας για να στήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Της έχει παραχωρήσει το Δημοστικό Ωδείο Μοσχάτου για να στησει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Δημήτρειο» (ΚΔΑΠ). Γιατί ο Δήμος παραχωρεί σε μια ιδιωτική εταιρεία δημοτικά κτίρια;;; οι ΜΚΟ είναι ιδιωτικές εταιρείες. Έχουν κεφάλαια, απασχολούν εργαζόμενους κοκ.
    Είναι αγνός αυτός ο έρωτας ή υπάρχουν διάφορα
    οφελη από πίσω;;;

  6. Γονιός μαθητή μου υπέδειξε αυτό το άρθρο που εξηγεί κάποια πράγματα

    Κοίτα την Αποστολή σου ή Λόγος περί ΜΚΟ
    Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 4 Μάρτιος, 2016 – 08:43

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/apopsin/koita-tin-apostoli-soy-i-logos-peri-mko#ixzz4jDzCeAe5
    Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

    {……………………..}

    Στο πλαίσιο αυτό, την περίοδο της χρεοκοπίας, των «μνημονίων» και του διεθνούς οικονομικού ελέγχου (2010-2016) η δράση των διαφόρων διεθνών και εθνικών ΜΚΟ έρχεται να καλύψει το κενό που αφήνει η κατάρρευση του κράτους πρόνοιας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την άσκηση «κοινωνικής πολιτικής» αποτελεί η ίδρυση και δράση των «ιερών» ΜΚΟ (Αλληλεγγύη, Αγάπη, Αποστολή) που λειτουργούν ως «μη κυβερνητικές» και «μη κερδοσκοπικές» εταιρίες στο πνεύμα του καπιταλισμού που όπως φαίνεται δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της προτεσταντικής ηθικής (Max Weber). Η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδας, εμπλεκόμενη στο σύγχρονο πνεύμα του καπιταλισμού, έπεσε στον «πειρασμό» των ΜΚΟ/ΜΚΕ θέλοντας η ίδια να δοκιμάσει την τύχη της στη μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική φιλανθρωπία. Η ιστορία της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης «Αλληλεγγύης» είναι ενδεικτική για την μετάλλαξη της Εκκλησίας από «Σώμα Χριστού» σε μία (μη); κερδοσκοπική εταιρία που σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα «φέσωσε» το κράτος με 14,6 εκατομμύρια ευρώ (Ελευθεροτυπία, 2/8/2009). Η ιδέα για τη σύσταση της ΜΚΟ «Αλληλεγγύης» ξεκίνησε μετά την ίδρυση της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ. Η «Αλληλεγγύη» την πρώτη περίοδο κυβέρνησης Κ. Καραμανλή (2004-2007) έλαβε από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ 3 εκατομμύρια ευρώ και σε τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή της (2002) από το δυαράκι στο Κολωνάκι βρέθηκε με ιδιόκτητα γραφεία στην Κυψέλη (2006) και με προσωπικό 100 υπαλλήλους. Η αντίστροφη μέτρηση για την «Αλληλεγγύη» άρχισε με το σκάνδαλο των 340 τόνων σάπιων πουλερικών που είχαν αγοραστεί μέσω ενός προγράμματος του ΥΠΕΞ (Απρίλιος 2007). Το συγκεκριμένο «πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, το ΥΠΕΞ κατήγγειλε την «Αλληλεγγύη» και ζήτησε την έντοκη επιστροφή της χρηματοδότησης. Εξάλλου, η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» είχε χρηματοδοτηθεί από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ με το ποσό των 23.126.000 ευρώ για την υλοποίηση 32 προγραμμάτων ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας, από τα οποία ολοκληρώθηκαν μόνο 10 προγράμματα (iefimerida – Ελλάδα, 27/2/2014).

    Μετά το φιάσκο των σάπιων πουλερικών, η υπόθεση της «Αλληλεγγύης» οδηγήθηκε στην ποινική και αστική δικαιοσύνη. Κατά την εκκαθάριση της συγκεκριμένης ΜΚΟ, διαπιστώθηκε συνολική ζημιά 9.505.200 ευρώ. Το ΥΠΕΞ ζήτησε με τις καταλογιστικές του πράξεις την έντοκη επιστροφή των προκαταβολών που εκταμίευσε η «Αλληλεγγύη» με τις προσαυξήσεις, συνολικό ποσό 7.490.456,99 ευρώ. Σχετική αγωγή κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο (Αύγουστος 2010) και η δίκη προσδιορίστηκε για την 10η Ιανουαρίου 2013 (Αγιορείτικο Βήμα, 15/1/2015).

    Η διαπλοκή της «Αλληλεγγύης» με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες απασχόλησε την δημοσιογραφική έρευνα όπως φαίνεται από σχετικό άρθρο για τη σχέση της Siemens και της «Αλληλεγγύης» (βλ. Siemens: δωρεές Μιχάλη Χριστοφοράκου προς Δημ. Φουρλεμάδη. Ευλόγησε και την «Αλληλεγγύη», Γ. Παπαδάκου, Μ. Παπουτσάκη. Ελευθεροτυπία, 14/2/2010). Στο σκάνδαλο της «Αλληλεγγύης» παρενέβη και ο τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος: «Για την Αλληλεγγύη έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: “Δεν μάθατε τίποτα περί «Αλληλεγγύης», στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε; Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή”» (βλ «Μεταξύ κατεργαρέων Αλληλεγγύη;», ιστοσελίδα Ροΐδη και Λασκαράτου εμμονές, 30/12/2011).

    Μετά το σκάνδαλο και την κατάργηση της «Αλληλεγγύης», ιδρύεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών η ΜΚΟ Αποστολή (2010) ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με εθνική και διεθνή εμβέλεια, διατηρώντας τον ίδιο διευθυντή που είχε η «Αλληλεγγύη» (βλ. http://www.mkoapostoli.com). Η ΜΚΟ Αποστολή ως φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εμφανίζεται ως «έκφραση της αγωνίας της Διοικούσης Εκκλησίας» και αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος (βλ. σκάνδαλο «Αλληλεγγύη»), ενώ δηλώνει: «Δεν αποτελεί πρόθεσή μας να μετατραπούμε σε εργολάβους και κατασκευαστές», ωστόσο πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Αποστολή αναλαμβάνει τη διαχείριση του κέντρου επείγουσας υποδοχής και φροντίδας προσφύγων (hot spot) στη Σάμο {δήλωση Κωνσταντίνου Δήμτσα, γεν. διευθυντή της ΜΚΟ Αποστολή, 18/2/2016 (www.mkoapostoli.com)}.

    Με αφορμή την παρούσα φιλανθρωπική δράση, το χριστεπώνυμο ποίμνιο αγωνιά να ακούσει τη φωνή της Εκκλησίας για την ερμηνεία του προσφυγικού και τις αιτίες του πολέμου στη Συρία. Υπάρχει θεολογική και εκκλησιαστική απάντηση στο ερώτημα «Πόθεν πόλεμοι και μάχαι εν υμίν;» (Ιάκ. 4,1). Μήπως στην προκειμένη περίπτωση έχουν ευθύνη για τη διάλυση της Συρίας και το προσφυγικό οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία) και η «διαχείριση» των hot spots δεν λύνει, αλλά διατηρεί το πρόβλημα;

    Το γεγονός ότι η «Αποστολή» ακολουθεί μια διαχειριστική λογική, φαίνεται από την ευθυγράμμιση αυτής στις γραφειοκρατικές τεχνοκρατικές επιταγές της ΕΕ για την απόκτηση «πιστοποίησης» προκειμένου να απορροφήσει την ανάλογη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Για τον λόγο αυτόν, διαβάζουμε: «Η Αποστολή απέκτησε διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση τεχνικών έργων και παροχής υπηρεσιών (τύπου Α και Β) η οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013)» ενώ στη συνέχεια δημοσιοποιείται ότι «η Αποστολή είναι υποψήφια προς ένταξη στο δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων… μέλος του μητρώου ΜΚΟ Euroaid της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και εθνικών και ευρωπαϊκών δικτύων» (www.mkoapostoli.com).

    Ωστόσο, η Εκκλησία ως «Σώμα Χριστού» και ως θεανθρώπινος οργανισμός στενεύει την Αποστολή της όταν αναζητά τη διεύρυνση μέσα από την ένταξή της σε διεθνείς ΜΚΟ, οι οποίες ενδεχομένως συγκυριακά της προσδίδουν μία «προβολή» και «ευρυχωρία» αλλά μελλοντικά ίσως την εγκλωβίζουν σε ποικιλώνυμες αδιαφανείς πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις.

    Το φιλανθρωπικό έργο της ΜΚΟ Αποστολή στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου προβάλλεται από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» στο Μοσχάτο, όπου προκειμένου να καλύψει την ανάγκη των γονιών για δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών 6-12 ετών, οργανώνει πρωτοποριακό πρόγραμμα κάθε Σάββατο 10:00-14:00.

    Ωστόσο, ενώ το παραπάνω πρόγραμμα προβάλλεται ως «ΔΩΡΕΑΝ» («όλα τα υλικά ζωγραφικής, κατασκευών, καθώς και ένα θρεπτικό κολατσιό και λιχουδιές, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ»), στη συνέχεια αναφέρονται οι οικονομικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα με το μηνιαίο κόστος να κυμαίνεται από 30 έως 70 ευρώ για ένα έως τρία παιδιά, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η φιλανθρωπία της Εκκλησίας υπόκειται σε όρια και οικονομικές προϋποθέσεις, και γιατί αυτή η φιλανθρωπία διενεργείται από μία ΜΚΟ/ΜΚΕ, την «Αποστολή», και όχι απευθείας από την κάθε ενορία. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και της «Αποστολής» πρόσφατα αποφασίστηκε η παραχώρηση σχολικού χώρου από το σχολικό συγκρότημα γυμνασίων και ΓΕΛ Ταύρου για 10 χρόνια στην ΜΚΟ «Αποστολή» (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, 1/2/2016). Στην απόφαση αυτή η εκπαιδευτική κοινότητα (Σύλλογοι Διδασκόντων Καθηγητών, η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ) καθώς και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου-Ταύρου εκδήλωσαν τις έντονες ενστάσεις και επιφυλάξεις τους για την προώθηση ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, χορηγών, ΜΚΟ και αστικών ΜΚΕ, σε δημόσιους σχολικούς χώρους που λειτουργούν σε περίοδο οικονομικής κρίσης ως υποκατάστατα του κράτους πρόνοιας. Εξάλλου ερωτήματα προκύπτουν από την απόφαση του Δήμου και των υποστηρικτών της μακροχρόνιας (10ετούς) παραχώρησης σχολικών χώρων χωρίς την παρουσίαση του συμφωνητικού/συμβολαίου που προσδιορίζονται ρητώς οι όροι και οι προϋποθέσεις της παραχώρησης στην ΜΚΟ «Αποστολή». Για τον λόγο αυτόν, η σχολική κοινότητα με αποφάσεις και ψηφίσματα εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή της στην παραχώρηση σχολικών χώρων σε ΜΚΟ εταιρίες όπως η «Αποστολή» (1ο Γυμνάσιο Ταύρου, 23/2/2016. 1ο ΓΕΛ Ταύρου. ΟΛΜΕ/ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ, 30/1/2016. Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, 13/2/2016). Οι αρμόδιοι φορείς και οι επιτροπές παραχώρησης φαίνεται ότι αγνοούν την αποστολή τους και μεταθέτουν την ευθύνη τους σε άλλη Αποστολή. Οι Άρχοντες και οι διαχειριστές γνωρίζουν ότι ο καιρός της ανοχής παρήλθε και ο σταυρωμένος Λαός θα αγνοήσει τη ρήση «Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι». Οι υπογράφοντες συμφωνίες και συμβόλαια είναι ενημερωμένοι για τα «καλά και συμφέροντα» και καλούνται να πράξουν τα δέοντα. Το σιγόντο στην πολιτική που λέει: «Λεφτά δεν έχουμε, τι να κάνουμε; Η μόνη οδός σωτηρίας είναι το “επιχειρείν”» είναι μονότονο, παλιό και φθαρμένο. Το «επιχειρείν» ας το επιχειρήσουν για τον εαυτό τους και ας αφήσουν την Εκκλησία και την Δημόσια Εκπαίδευση να εκπληρώσουν τον προορισμό τους κατά την φύση τους. Οι ΜΚΟ και ΜΚΕ δεν συνάδουν με τη φύση της Εκκλησίας και της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/apopsin/koita-tin-apostoli-soy-i-logos-peri-mko#ixzz4jDzpXHU8
    Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ